DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Ez a legnagyobb különbség Hamilton és Bottas között

Valtteri Bottas az utóbbi időben látványos visszaesést produkált csapattársához képest - a finn F1-es pilóta maga mesélte el, hogy hol kellene javulást elérnie a felzárkózás érdekében.

Bár Lewis Hamilton talán örül annak, hogy egy fenyegetéssel kevesebb, Toto Wolffot, a Mercedes motorsport-igazgatóját aggasztja Valtteri Bottas utóbbi versenyeken mutatott formája. A finn Malajziában több mint 43 másodperccel maradt el csapattársától a versenyen, leggyorsabb köre is nyolc tizeddel volt gyengébb a brit idejénél.

Bár azt a csapat is elismeri, hogy beállításbeli problémák okozhatták Bottas visszaesését, Sepangban ráadásul eltérő aerodinamikai csomaggal autóztak a pilóták, a kétszeres futamgyőztes tudja, hol kellene változtatnia.



„Hajlamos vagyok túlmelegíteni az abroncsok felületét, és amikor ez nincs összhangban a gumi összhőmérsékletével, nagyon sok tapadást lehet veszíteni” - idézte a finn versenyzőt a Motorsport. „Minden arról szól, hogy teljesen megbízz az autóban, és a saját képességeidben - csak így lehet 100%-os kényelmet elérni. Ez hatalmas különbséget jelent, és az utóbbi hétvégék egyáltalán nem alakultak jól ebből a szempontból.”

Bottas azt akarja elérni, hogy visszatérjen ahhoz az időszakhoz, amikor jobban élvezte az autóban töltött időt. „Soha nem jó érzés, amikor beülsz az autóba, és nem vagy benne 100%-ig biztos, és nem tudod biztosra, hogy a leggyorsabb lehetsz-e vele. Újra át akarom élni azt az érzést, amikor élveztem a vezetést, hogy kicsit lazábban tudjak hozzáállni a helyzethez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: