DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

A gyors Ferrari elég indok a reményekre

A Ferrari volt elnöke, Luca di Montezemolo töretlenül hisz az utóbbi hetek szerencsétlenségei ellenére egykori csapatában, szerinte a Ferrari tempója meghozhatja a világbajnoki címet.

Huszonhárom évig volt a Ferrari első embere Montezemolo, végigélte az aranykort is a Michael Schumacher-Ross Brawn-Jean Todt fémjelezte trióval, de természetesen visszavonulása után is figyeli a Formula-1-et és korábbi istállóját is. Egyike azoknak, akik a nyári szünet óta tartó vesszőfutás ellenére őszintén bíznak a feltámadásban és az olaszok világbajnoki győzelmében.

Az utóbbi két nagydíj különösen borzalmasra sikeredett a Scuderia számára, Szingapúrban a rajtbaleset miatt kettős kieséssel zárták az éjszakai futamot, legutóbb Sepangban pedig mind Sebastian Vettelnek, mind Kimi Raikkönennek komoly motorhibája akadt. A német versenyző azonban csodálatos felzárkózást mutatott be az utolsó rajthelyről indulva, éppen ez az egyik dolog, ami miatt Montezemolo látja a lehetőséget a fordításra.

„Szerintem most már mindenki látja, hogy nagyon közel vagyunk. Elég nehéz dolga van a Ferrarinak a nagy hátrány miatt, de még öt futam hátravan, ezzel a roppant gyors autóval pedig újra lehet bízni a csodában” – nyilatkozta az olasz szakember a Corriere dello Sport lapnak.

Montezemolo még Ferrari-elnökként 2010-ben, Monzában


Montezemolóra nagyon jó benyomást tett a Ferrari kiváló teljesítménye a megbízhatósági problémák ellenére is. „A legfontosabb, hogy gyors autóval rendelkezz. A Ferrari a legutóbbi két versenyen első és második lehetett volna. De jobb, ha van egy kicsit törékeny, de nagyon gyors autód, mint egy megbízható, amivel hátul kullogsz” – mutatott rá bizakodása fő okára a 70 éves Ferrari ex-főnök.

A Scuderia innentől nem engedhet meg magának több hibát, sem vezetőit, sem technikait, így is nehéz dolga lesz ledolgoznia Vettelnek a jelenleg 34 pontos hátrányát Hamiltonnal szemben. Ha a Ferrari számára ideálisan alakult volna az elmúlt két verseny (a nyers tempót figyelembe véve), akkor a német pilótának lehetne 10-15 pont közötti előnye. Így azonban a Mercedesnek is lesz még egy-két szava, nem valószínű, hogy a németek ölbe tett kézzel nézik végig, ahogy a Ferrari sorozatosan elveri őket.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: