DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

2019-ben már a Ferrarinál versenyezne a vörösök fiatalja

Minden jel arra utal, hogy megnyeri az idei F2-es bajnoki címet, a Ferrari pedig aranygyermekként kezeli: Charles Leclerc-nek nagyon ambíciózus tervei vannak az F1-ben.

Bár a Formula-2-es szezonból már csak két hétvége van hátra, Charles Leclerc nem marad lehetőségek nélkül: az ifjú monacói a következő hetekben többször is vezetheti majd a Sauber C36-osát a pénteki szabadedzéseken, és nagy rá az esély, hogy mindez csak bemelegítés lesz majd a 2018-as szezonra, ahol már teljes állású versenyzőként is bemutatkozhat a hinwiliek színeiben, remélhetően a regnáló F2-es bajnok címkével.



Frederic Vasseur, a Sauber csapatfőnöke azonban úgy gondolja, Leclerc-nek egyelőre az idei szezonra kell gondolnia: „A bajnokság utolsó szakaszát kell szem előtt tartania, hogy megnyerje a címet, aztán majd meglátjuk, mi lesz jövőre” - idézte a franciát az F1i.com, és a pilóta szerint sincs még semmi sem eldöntve 2018-ra. „Nicolas (Todt) és a Ferrari sokat beszél egymással, de azt gondolják, hogy a Formula-2-re kell koncentrálnom - és semmi bajom sincs ezzel” - mondta a monacói.

„Biztos vagyok benne, hogy a legjobb opciót fogják megtalálni számomra” - folytatta Leclerc, hozzátéve, hogy a Super Formula nem opció számára, mint 2016 GP2-győztese, Pierre Gasly esetében. „Az év végén meg kell néznünk, milyen lehetőségeink vannak, de remélem, nem kell elmennem Japánba.” A pilóta nem titkolja, hogy ha jövőre bemutatkozhat, 2019-re már egyértelműen az lesz a célja, hogy elfoglalja Kimi Raikkönen helyét a Ferrarinál - noha ehhez könnyen lehet, hogy Max Verstappennek is lesz egy-két szava.

„Bármely pilóta, akinek esélye lenne rá, kihasználná” - mondta. „Amint említettem, jelenleg a Formula-2-re koncentrálok, aztán jön a következő szezon, s majd ezután gondolok arra, hogy mi lesz 2019-ben. Persze a legjobb formámat fogom hozni annak érdekében, hogy olyan hamar topcsapatba kerüljek, ahogyan csak lehet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: