DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Red Bull: A Ferrarinál is jobbak voltunk

Max Verstappen győzelmét némileg segítették a Ferrari technikai problémái, ám a Milton Keynes-i F1-es alakulat csapatfőnöke szerint ellenfelük nehézségei nélkül is le tudták volna gyűrni a Scuderiát.

Max Verstappen révén idei második győzelmét húzta be a Red Bull, éles versenyben a Mercedest megelőzve, de malmára hajtotta a vizet Kimi Raikkönen verseny előtti technikai problémája, valamint Sebastian Vettel mezőny végéről történő indulása is. Christian Horner azonban úgy véli, enélkül is győztesen jöttek volna ki a sepangi viadalból. „Szerintem minden autónál jobb tempóra voltunk képesek” - idézte a Motorsport a britet. „Sebastian azért volt olyan gyors, mert a végéről zárkózott fel. De nem láttam, hogy tiszta pályán is gyorsabb lett volna lágyakon vagy szuperlágyakon, mint mi. Az autónk egész hétvégén remek formában volt.”



Horner szerint Verstappen sebessége bebizonyította, hogy a Red Bull hatalmasat fejlődött ebben az évben, sőt, még többet is, mint amennyit várt. „Hogy őszinte legyek, gyorsabbak voltunk, mint arra számítottunk, hogy egyszerűen jók leszünk majd. Az autó remekül viselkedett az abroncsokkal pénteken, és gyorsnak bizonyult nagy sebesség mellett. Látható volt, hogy kevesebb leszorítóerővel mentünk, mint a többiek, például nem használtuk a T-szárnyat sem, és úgy vélem, remek beállítást találtunk. Ráadásul a pilótánk is kivételes teljesítményt nyújtottak.”

Verstappen második alkalommal állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára Sepangban, Horner pedig úgy gondolja, ez a győzelem sokkal édesebb számukra, hiszen saját erőből sikerült elérniük. „Spanyolország igazi tündérmese volt, mert mihelyst beült az autóba, egyből nyerni tudott. De itt sokkal több minden múlt a stratégián. Idén többször is elérte a balszerencse, s bár a motorsportban vannak jó és rossz napjaid, ebben az évben sokkal több jutott neki utóbbiból. Úgy gondolom, hogy az idei tapasztalatok csak még édesebbé teszik a pezsgőt. Még öt verseny van hátra, és ahogyan korábban is mondtam, mindre úgy tekintünk, mintha kupadöntők lennének” - tette hozzá Horner a további győzelmek reményéről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: