DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: Lewisnak volt mit veszítenie, nekem nem

Max Verstappen idén hét kiesést követően a Malajziai Nagydíjon végre megfordította a szerencséjét, hiszen a Lewis Hamilton ellen korán bemutatott előzés révén megszerezte második győzelmét. A holland örül, a brit munkára sarkallja csapatát.

A Red Bull hollandja a rajtot követően - Kimi Raikkönen váratlan búcsújának is köszönhetően - rögtön Hamilton Mercedese mögött találta magát, és amikor az első körökben a háromszoros bajnok küszködött kicsit az energia-visszanyeréssel, a születésnapos Verstappen az 1-es kanyar belső ívén bebújt mellé, átvéve a vezetést. A továbbiakban pedig már sem Hamilton, sem más nem tudott a nyomába érni.

DLCqJXmWkAA9zfN



„Az autó az elejétől kezdve jól ment, és láttam, hogy Lewis egy kicsit küzd az kigyorsításoknál” - kezdte nyilatkozatát Verstappen. „Neki persze nagyobb veszítenivalója volt a bajnokságban, mint nekem, szóval bepróbálkoztam az 1-es kanyarban, onnantól pedig a saját versenyemet futhattam. Az autóm elképesztő volt: amikor növelnem kellett a sebességet, képes voltam rá. Nagyon fárasztó ez a verseny, de hihetetlen érzés nyerni.”

Hamilton azzal együtt is második lett, hogy ezen a hétvégén a Red Bull mellett a Ferrari is gyorsabbnak tűnt a Mercedesnél, és Sebastian Vettel műszaki gondjai okán így is hat ponttal növelni tudta előnyét a bajnokságban, ahol most 34-gyel vezet.

„Boldog születésnapot Maxnek, fantasztikus munkát végzett ma! A futam nagyon keménynek bizonyult számunkra, de a Red Bull ma nyilvánvalóan jobb volt nálunk. Jól érzem magam [a bajnokságot illetően], de lesz még mit dolgoznunk az autón, hiszen nem volt meg a kellő tempónk ezen a hétvégén. Vár még ránk néhány verseny, köztük pár olyan, amelyeken biztosan nyerhetünk, szóval tovább kell küzdenünk” - ecsetelte a Mercedes előtt álló feladatokat Hamilton.

Daniel Ricciardo egy-egy nagy csatába bonyolódott bele a verseny elején és a végén is, ám nagyrészt mégis eseménytelen futam van mögötte.

„A rajt után úgy tűnt, hogy a Mercedesek kicsit szenvednek, és próbáltam minél előbb túljutni Bottason, ám jól védekezett” - beszélt a harmadik helyért folyó csatáról. „Aztán a végén megérkezett mögém Seb, és bár azt gondoltam, hogy nehéz dolgom lesz ellene, végül csak egy igazi támadást tudott intézni ellenem, utána viszont képes voltam elhúzni. Ezeket leszámítva eléggé magányosan zajlott a versenyem, de fizikálisan nagy erőkifejtést igényelt, és jó érzés dobogót szerezni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: