DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Perez köszönetet mondott orvosainak

Élete egyik legkeményebb versenyhétvégéjén van túl a Force India F1-es pilótája, aki vírusfertőzéssel küszködve is hatodik helyre vitte be autóját vasárnap.

Sergio Perez szingapúri ötödik helye után nagy lelkesedéssel vethette volna bele magát a Malajziai Nagydíj eseményeibe, csakhogy a hét közepétől betegség verte le a lábáról: az időmérő edzésen megszerzett kilencedik, és vasárnapi hatodik helye csodaszámba ment, tekintettel arra, hogy még a verseny előtti éjszakán is infúziót kapott Sepangban. „Nem érezte jól magát” - emlékezett vissza a verseny előtti pillanatokra a Force India műveleti igazgatója, Otmar Szafnauer a Motorsportnak adott nyilatkozatában.

„Ez a betegség folyamatosan lappangott, a futamot követően azt mondta, meg akart állni, mégis folytatta. Megtette, amit kellett, és célba ért - azt mondta, élete legkeményebb versenyét futotta, és meg is értem miért. Ilyen páratartalom és hőség akkor sem könnyű, ha jól vagy, betegen pedig még nagyobb kihívás.” Amikor arról kérdezték a szakembert, hogy Perez teljesen fel fog-e gyógyulni Suzukára, így válaszolt: „Igen, rendben lesz, kemény fából faragták.”

Perez hozzátette, hogy a hétvége során többször is azt érezte, hogy ki kell majd hagynia a továbbiakat. „Remek eredményt szereztem, már csak azzal is, hogy célba értem” - mondta a mexikói. „Néha úgy gondoltam, fel kell adnom a hétvégét az állapotom miatt. De az akaraterőmnek hála tovább tudtam menni, és hálás vagyok az orvosaimnak a segítségükért. Örülök, hogy a végére értem, és néhány pontot szereztem a csapat számára. Remélem, hogy Japánra teljesen rendbe jövök majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: