DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A kemény és a piszkos vezetés közti különbség

Nem volt érzelmektől mentes a Malajziai Nagydíj, több pilóta is megorrolt egymásra különböző manőverek miatt. Jacques Villeneuve szerint óriási különbség van a kemény harc és a piszkos trükkök között.

Kevin Magnussen idén nem először kerül támadások kereszttüzébe, ezúttal ismét egy vitatható manőverrel leszorította az előzni próbáló Fernando Alonsót a porba, aki azonban nem hagyta annyiban és a kettes kanyarban beszúrt és mégis elvette, ami járt neki. Az egész csata ugyan nem pontszerző helyért zajlott, a kétszeres világbajnok azonban felhúzta magát a dolgon.

„Micsoda idióta! Hülkenbergnek igaza volt” – utalt a rádión Alonso a Hungaroringen történt nagyon hasonló esetre idén július végén, amikor Nico Hülkenberget ugyanilyen módon szorította ki a fűre a dán rivális. A spanyol szerint mindenkinek elege van Magnussen vezetési stílusából. Az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve szintén elmondta véleményét arról, milyen az, amikor valaki nem tiszta módszerekkel harcol.

Villeneuve Alonsóval értett egyet


„Nagy különbség van a kemény vezetés és a piszkos vezetés között. Piszkos vezetésről akkor beszélünk, ha a pilótatársaidra egyáltalán nem figyelsz oda, amikor harcolsz. A fiatal pilótáknál ezt sorozatosan meg lehet figyelni, mert a Formula-3-ban és az F4-ben nem büntetik őket ezekért. Rengeteg hülyeséget csinálnak, amikor a Formula-1-be érnek, azt hiszik, ez egy videojáték” – nyilatkozta a kanadai világbajnok.

„Tisztelni kellene az ellenfelet és olyan dolgokat nem tenni ellenük, amiket nem szeretnéd, ha ők tennének ellened. Ilyen egyszerű ez. Természetesen meg kell nehezíteni a dolgukat, de az esélyt meg kell hagyni. Ne kend fel őket a falra vagy vágj be eléjük úgy, hogy a másiknak nagyot kelljen ahhoz fékeznie, hogy egyáltalán elkerülje veled az ütközést!” – mutatott rá a lényegre Villeneuve.

„Jól láthatod az észjárásukat. Ki akarják tenni a másikat a pályáról, márpedig ez nincs rendjén” – tette hozzá a kanadai. Magnussen csapatfőnöke szerint azonban rendben volt a csata és szerinte csak Alonso fújja fel a dolgot. Végül egyébként sem Alonso, sem Magnussen nem szerzett pontot, a 11. és 12. helyen végeztek.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: