DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen: Most győzhettem volna

Kimi Raikkönen a Malajziai Nagydíj legpechesebb pilótájaként el sem tudott rajtolni a versenyen, pedig érzése szerint meglehetett volna a futamgyőzelem. A Ferrari romlott el, de nem volt idő javítani.

Sebastian Vettel versenytempóját látva nem túlzás kijelenteni, hogy Kimi Raikkönen a második rajtkockából bizony mindenképpen nagy eséllyel megnyerhette volna a nagydíjat, ehelyett már a rajtnál sem lehetett ott. Néhány perccel a felvezető kör megkezdése előtt ugyanis letolták a Ferrarit, a csapat turbóhibát valószínűsít, ahogy szombaton Vettelnél is.

2003-ban Kimi Raikkönen itt szerezte meg pályafutása első futamgyőzelmét, szombaton nagyon kevéssel maradt le az első rajtkockáról, de vasárnap végül nem rajtolhatott el, ami kimondottan kínos a Ferrari csapat számára annak tükrében, hogy szombaton csapattársa, Vettel is technikai hibáktól szenvedett, a harmadik szabadedzés során is elromlott az autója, majd az időmérő első szakaszában szintén, így mért kör nélkül utolsóként zárt.

Raikkönen el sem tudott rajtolni, pedig bőven lett volna keresnivalója Sepangban


Raikkönen csalódott, de nem hibáztat senkit. „Nem tudom pontosan, mi történt, biztos vagyok benne, hogy később kiderítjük, de most még korai lenne bármit is mondani. A fiúk nem csináltak semmit rosszul, az autó tegnap tökéletesen működött és egész hétvégén remekül futott, aztán hirtelen gondjaink támadtak" - nyilatkozta Kimi Raikkönen.

„Nagyon csalódott vagyok a történtek miatt, de senkit nem hibáztatok. Egyelőre senki nem tudja biztosan, mi volt a hiba, pedig most győzhettem volna. Nehéz megmondani, hogy biztosan megnyertem volna-e a futamot, de teljesen egyértelmű, hogy nagyon nagyon jó autóm volt mára” – tette hozzá a jégember, akinek csak nem akar összejönni az újabb futamgyőzelem, pedig idén már harmadszor volt rá komoly esélye.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: