DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Bottas elismerte: Nem volt topon

Míg csapattársa második lett, Valtteri Bottas csupán ötödik pozícióban ért célba Sepangban: a versenyző péntek óta szenvedett, ám beismerte, ő maga sem volt hétvégén élete formájában.

Akárcsak az előző hétvégéken, Valtteri Bottas a Malajziai Nagydíjon is elmaradt Lewis Hamiltontól: ebben szerepet játszott, hogy a finn a Mercedes új, egyelőre nem összeálló aerodinamikai csomagját használta hétvégén, míg Hamilton visszaváltott a korábbi specifikációra. A végeredmény: Bottas remek rajtja ellenére – az ötödik rajtkockából elmozdulva futólag második volt az első kanyarokban – csak ötödikként ért célba, míg csapattársa második lett.

„Egyértelműen nem ilyen versenyhétvégére számítottunk, mikor idejöttünk. Azt hittük, nagyon erősek lehetünk ezen a pályán, de péntek óta szenvedtünk, ma pedig ugyanez ismétlődött. Egyszerűen hiányzott a tempó, és a hőmérséklet is túl nagy szerepet játszott abban, ahogyan az autó viselkedett” – nyilatkozott a nagydíj leintését követően a Sky Sports csatornának Bottas, aki június óta csupán másodszor nem állt dobogón.



Bottas beismerte, hogy a W08-ra jellemző szűk működési tartomány szerepet játszott a gyenge teljesítményben, ugyanakkor ő maga sem volt legjobb formájában Malajziában: „A csapat küszködött, hogy az autót ezekre a körülményekre beállítsa, és egy külön történet zajlott az én részemről. Különböző okok miatt nem volt meg a tempóm, amiket még ki kell vizsgálnunk. De egyértelműen nem a legjobb szintemen vagyok pillanatnyilag, és az önbizalmam sincs a maximumon.”

Arra a kissé oktondi riporteri kérdésre, hogy 2018-as szerződésének tudata közrejátszott-e a teljesítményben, Bottas rövid „nem, kizárt” mondattal felelt. A nemrég még titkos esélyesként emlegetett versenyző lemaradása a pontverseny harmadik helyén 59 pontra nőtt Hamiltonhoz képest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: