DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas: Ha lehetne, mindent visszacsinálnék

Egyértelműen a Mercedes új fejlesztéseivel indokolja időmérős gyengélkedését Valtteri Bottas, aki lényegesen lassabbnak bizonyult a még a régi specifikációt használó Lewis Hamiltonnál Malajziában.

A finn amiatt bosszankodik, hogy elhamarkodott döntés volt kevés tesztelés után nekivágni az időmérőnek a csapat Sepangba hozott frissítéseivel, hiszen a bennük rejlő lehetőségeket egyelőre nem sikerült kiaknázniuk, és emiatt volt nála sokkal gyorsabb a pole-ba kvalifikáló Hamilton, aki a biztosat választva szombaton nem rakatta fel autójára az új elemeket.

bottas



Bottas végül az 5. helyen zárta a kvalifikációt, közel hét tizedmásodperces lemaradással Hamilton mögött, és bánja, hogy nem tért ő is vissza a régi aeróra, pedig már az edzések után sem volt róluk túl jó véleménnyel.

„Utólagosan már könnyű ezt mondani, de ha újrafuthatnám az időmérőt, biztosan a másik csomagot választanám. Persze még át kell vizsgálnunk mindent részletesen, hogy kiderüljön, mik a konkrét különbségek a kettő között. A Q3-ban láthatóan nagy volt a lemaradásom, de innen még nehéz megmondani, mi várható a versenyre” - nyilatkozta Bottas a Malajziai Nagydíj időmérője után.

„Bele fogjuk ásni magunkat, hogy teljesen megértsük, mi is történik az autóval. Néha nagyon sok munka kell ahhoz, hogy jól ráérezzünk [egy új csomagra], máskor viszont ez gyorsan megvan. Ma nem jött össze.”

Amikor megkérdezték Bottastól, elképzelhetőnek tartja-e, hogy gyenge hétvégéjén a csapat feláldozza őt a mezőny végéről felzárkózni készülő Sebastian Vettel feltartása érdekében, a finn próbált elzárkózni ettől a lehetőségtől. „Remélhetőleg elég jók leszünk ahhoz, hogy csak előre kelljen néznünk. Mindkét Ferrarit megpróbáljuk legyőzni, nem csak az egyiket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: