DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettelnél motort kell cserélni az időmérőre

A német F1-es pilótának nem alakult simán a harmadik szabadedzés, a Ferrari pedig úgy döntött, hogy elővigyázatosságból kicseréli az erőforrást a kvalifikációra az SF70H-ban.



Noha Sebastian Vettel második helyen végzett az utolsó sepangi szabadedzésen csapattársa mögött, öröme nem lehetett felhőtlen: az edzés felénél dühösen szállt ki az autójából, és vonult el a garázs hátsó részébe. Húsz perc elteltével ugyan visszatérhetett a pályára, de utolsó próbálkozását a kettes fokozatban ragadt váltó szakította félbe, versenymérnöke pedig arra kérte a pilótát, hogy lassítson le, és óvatosan térjen vissza a bokszutcába.

A Motorsport információi szerint a Ferrari elektronikai problémát észlelt Vettel autójában, ezért annak érdekében, hogy elkerüljék a hiba újbóli felmerülését az időmérő edzésen, a csapat úgy döntött, kicseréli az erőforrást Vettel autójában.

A motor a Ferrari legújabb fejlesztésű hajtóműve lesz, melyen az utóbbi időben lázasan dolgoztak a maranellói gyár mélyén - a csapat egyébként tervbe vette, hogy csak a Japán, vagy az USA Nagydíjon vetik be az izmosabb erőforrást. Ez azt jelenti, hogy Vettel autójában utoljára módosíthatott a motoron a gárda, a következő csere értelemszerűen rajtbüntetést von majd maga után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: