DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Riccardónak van oka az optimizmusra

Bár az időmérő edzésen kikapott csapattársától, a Red Bull ausztrálja úgy érzi, autójában megvan a kellő tempó ahhoz, hogy száraz körülmények között is dobogóra vigye az RB13-ast.

Az előzetes várakozásokkal ellentétben a Red Bull még Sebastian Vettel távollétében sem tudott beleszólni a pole-pozícióért folyó csatába, hiszen Max Verstappen a harmadik, Daniel Ricciardo pedig a negyedik helyen zárt az időmérőn - a tavalyi sepangi győztes mindössze 54 ezreddel maradt el kollégájától. „Ha reálisak vagyunk, szárazon nem volt esélyünk, esőben viszont lehetett volna” - idézte a Motorsport az ausztrál pilótát.



„Fél másodperccel elmaradtunk a pole-tól, nem igazán számíthattunk volna többre - különösen annak fényében, hogy Lewis és a Mercedes itt nagyon erősnek bizonyult. Persze soha nem jó érzés fél tizedmásodperccel kikapni Maxtől, és túl sokszor volt már ekkora a lemaradás. Azonban úgy vélem, mindent kihoztunk az autóból, ami benne volt” - mondta Ricciardo, aki aztán kitért vasárnapi esélyeire is.

„Szerintem lehet sanszunk a dobogóra, mert Vettel hátulról indul majd, Bottasnak pedig nem volt… nos, a Mercedes hosszú etapos tempóját nehéz kibogozni. Ha száraz marad az idő, akkor is lehet esélyünk a pódiumra kerülni, esőben azonban pedig már győzelemről is lehet beszélni. Szerintem tehetünk majd azért, hogy valami hasonló történjen, és pezsgőt locsoljunk majd” - tette hozzá az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: