DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Perez betegségtől kiütve kell versenyezzen

A mexikóit a hideg rázta, nem bírta a fizikai edzést, az időmérőn pedig még a légzés is nehezére ment. Küzdelmes futam elé néz, miközben csapattársa legszívesebben dobogóra állna.

„Öcsém, nem vagyok valami jól. Elkaptam egy vírust” – mesélte Sergio Perez az időmérőt követően az Autosportnak. „Csütörtökön elmentem futni, de éreztem, hogy nem vagyok a legjobb formában. Az edzőmmel alig tudtam tartani a tempót. A szobámba visszatérve majd’ megfagytam, a kabátomat is fel kellett vennem. Egész nap szenvedtem. Péntekre sokat javultam, de az autóban alig kaptam levegőt.  Ma a Q3-ban is egyértelműen éreztem – nem volt gond sem az autóval, sem a gumikkal, mégsem tudtam megismételni a Q2-ben futott körömet. Ha tudtam volna javítani, most a hatodik helyről rajtolnék” – állapította meg a kellemetlen tényt.

perez_singapore_2017



A Malajziai Nagydíj eleve nem a kíméletességéről híres, az Egyenlítő-közeli helyszínen már az időmérős, rövidebb etapok után is csurom vizes versenyoverallokat hámoztak le magukról a versenyzők. Betegséggel nehezítve egy szélsőségesen nehéz futam elé néz a mexikói. „Hatalmas kihívás lesz” – vallotta be. „Már az időmérőn is küzdöttem, igyekeztem magam minél jobban hidratálni. Ez egyértelműen nem az a hely, ahol meg akarsz betegedni. Nem semmi egy verseny vár rám.”

Csapattársa, Esteban Ocon egészen más érzelmeken megy most keresztül, hatodik helyét kitörő lelkesedéssel fogadta. „Az autó most az elejétől kezdve kiválóan megy. Egy küzdelmekkel teli szingapúri forduló után idejövünk, aztán azonnal működik az autó. Ez kellemes érzés. Az időmérőhöz közeledve folyamatosan állítgattuk, egy lépést sem tettünk hátra.” A francia szerint ez a helyszín lehetőséget adhat élete első dobogós helyezésének megszerzésére. „Nem akarok túl hamar beszélni róla, derüljön ki, hogy állunk. Legyen egy jó rajtom, jó első kanyarkombinációm, aztán onnan kell egy erős versenyt felépíteni. A szezon végéig dobogóra szeretnék jutni, de ha ez most nem lesz kilátásban, akkor az erős pontszerzés lesz a cél.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: