DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Di Resta kivárásra játszik

A brit versenyző a Hungaroringen szinte a semmiből kapott lehetőséget Felipe Massa helyettesítésére. Di Resta akkor tökéletesen helyt állt, és nem adja fel az F1-es visszatérést.

A Magyar Nagydíj hétvégéjén Felipe Massa megbetegedett, és Paul Di Resta helyettesítette őt az időmérőn és a futamon egyaránt. A brit versenyzőnek alaposan feladták a leckét, hiszen 2013 óta nem teljesített versenyhétvégét.

„Elég jól ismerhetnek már engem, hiszen másfél évet töltöttem náluk” - utalt Di Resta arra, hogy 2016 óta ő a Williams tartalék pilótája.

A brit versenyző nagy álma válna valóra, ha visszatérhetne a 2018-as szezonban: „Megpróbáltam egyre jobban bevonni magam a munkába, és ezt próbálom szinten tartani. Ahogy az idő haladt, egyre világosabbá vált számomra, mekkora álom válna valóra, ha visszakerülhetnék az autóba. Versenyzem a DTM-ben, de itt lenni kétségkívül a legnagyobb dolog.”

 di-resta-a-williamsrol-2017



„Tanultam a hibáimból, és ezt hasznosítani is tudom. Most kivárásra kell játszanom. Megpróbálom a lehető legtöbbet megtenni, hogy ismét versenyben lehessek az ülésért” - folytatta Di Resta.

A DTM mercedeses pilótája elmondta, mi a legnehezebb számára: „Nem mondanám, hogy nincs már motivációm az F1-re. Az viszont, hogy ennyi időt távol voltam ettől a sporttól, sokkal nehezebbé teszi a dolgom. Bizonyítottam magamnak, hogy még mindig képes vagyok ellátni a feladatot, bár mindig is ebben a hitben éltem.”

„Megvan a kapcsolatom Totóval, tudja a számomat. Nem gondolok másra, csak arra, ha látom a lehetőséget erre a pozícióra, azzal mindenképp élnem kell” - zárta mondandóját a kilátásairól a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: