DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Már 2018-ban dobogóra tör a McLaren-Renault

Az F1 történetének második legsikeresebb istállója mindig is meg volt győződve róla, hogy autója felér a nagyokéhoz, így a Renault erőforrásaival megizmosítva arra készül, hogy visszatérjen a pódiumra a következő szezontól.

Bár a McLaren - igaz, még a Hondával - korábban szégyenkezett eleget elhamarkodott kijelentései miatt, most azért több oka van arra, hogy pozitívan álljon a jövő előtt. A még japánok erőforrásaival teljesítendő hat verseny után minden idegszálával arra fog koncentrálni, hogy a lehető legjobban integrálni tudja a Renault V6-osát a MCL33-asba(?), az idei, valószínűsíthető kilencedik pozíciót követően pedig az a célja, hogy 2012 óta nem látott magasságokba térjen vissza.



„Két-három kivételtől eltekintve az első háromban harcoltunk, de 2015 óta nagyon messze vagyunk az ismert okok miatt” - nyilatkozta Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója a L’Equipe-nek, aki egy másik lapban úgy fogalmazott, hogy két alternatívát is felkínáltak a Hondának a helyzetük javítása érdekében.

„Ebben a motorteljesítmény által uralt környezetben rettentően fontos volt a McLaren számára, hogy versenyképes erőforrást találjon. 2018-ra egyértelműen az a célunk, hogy visszatérjünk az első négy, de akkor már miért ne lehetne az első három közé? Nem akarok hamis elvárásokat támasztani, és nyomást helyezni a csapatra, de titkon erről a győzelemről álmodunk” - tette hozzáá a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: