DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Jöhetnek a japánok a Toro Rossóhoz

A Honda faenzai szerepvállalásával megnőtt az esélye annak, hogy a csapat a japánok egyik kegyeltjét alkalmazza a közeljövőben, bár annak kicsi a valószínűsége, hogy mindez már jövőre meg fog történni.

A Toro Rossót nem titkoltan azért hívta életre a Red Bull a Minardi helyén, hogy még nagyobb teret adjon ifjú versenyzőinek, és csak egyetlen esetben alakult úgy, hogy házon kívülről igazolt pilótát. 2008-ban Sebastien Bourdais nem Red Bull-támogatottként mutatkozhatott be „kisbikáknál”, azóta azonban minden versenyző az energiaitalosok juniorprogramjából került ki. Igaz, a csapat éppen most egy újabb külsőst próbálgat, Sean Gelaelt, akit a KFC indonéziai leányvállalata, a Jagonya Ayam pénze juttatott az STR12-es ülésébe.



Carlos Sainz távozásával egy ülés megüresedett Faenzában, melyet a papírforma szerint Pierre Gaslynek kell kapnia. Ám a Honda érkezése még egyet csavarhat az ügyön, a japánok szélárnyékában ugyanis ott figyel az F2-es Nobuharu Matsushita, a gyártó leginkább F1-re alkalmas versenyzője. Csakhogy ahhoz, hogy a pilóta be tudjon mutatkozni jövőre, idén meg kellene nyernie a száguldó cirkusz első számú betétsorozatát, a szuperlicenchez szükséges 40 pontért - jelenleg háromnál jár 2015-ös 9. helyének köszönhetően.

Ennek ellenére Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke nem zárja ki, hogy nem a Red Bull karámjából töltik fel a csapatot a következő években. „Jelenleg két sikeres és versenyképes pilótánk van Danyiil Kvjat és Carlos Sainz személyében, és biztosíthatom, hogy ők fogják befejezni a szezont velünk” - idézte az osztrákot a crash.net. „Ami a következő évi összeállítást illeti, a Red Bull kezében van a döntés, de számításba fogjuk venni partnereink kéréseit is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: