DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

McLaren: Alonso velünk akar maradni

Előbb a motorról gondoskodtak, azután jöhet a megfelelő versenyző: így magyarázza a McLaren stratégiáját Eric Boullier, aki szerint nem kérdés, megegyeznek-e a kétszeres világbajnokkal.

Hiába vált hivatalossá Szingapúrban, hogy a McLaren a Renault motorjára cseréli a Hondát, Fernando Alonso sorsa továbbra sem tisztázódott a csapatnál: a spanyol tények birtokában alaposan meg akarja fontolni, megéri-e maradni az új erőforrással felvértezett istálló kötelékében. Legalábbis ezt állítja ő, Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója szerint ugyanis nem kérdés, Alonso maradni fog.

„Ahogy már hónapok óta hajtogatja, őt csak egy versenyképes autó érdekli. Ezt kapja a Renault-motorral. Ami minket, a McLarent illeti, örülünk, hogy a tulajdonosok a sport szempontjából hoztak döntést, nem üzleti szempontból” – mondta Boullier a formula1.com-nak. „A McLaren DNS-ében az van, hogy versenyképes legyen. A csapat mindig a top 3-ban szerepelt, és újra oda tartozunk.”



„Tudjuk, hogy erős karosszériával rendelkezünk, amelynek köszönhetően bejuthatnánk a legjobb három közé, ha azonos szintű motorunk lenne. Fontos számunkra, hogy versenyképesek legyünk, attól függetlenül, milyen szerepet játszik Fernando” – dicsérte a francia a McLaren karosszériáját, hangsúlyozva, hogy az már most a legjobb csapatokéval vetekszik. „Ezt a döntést magunk miatt kellett meghoznunk. De ahhoz, hogy versenyképes légy, nem csupán egy motorra, hanem versenyzőre is szükség van. Itt jön képbe Fernando.”

Arra, mennyire állnak közel a megegyezéshez, Boullier így felelt: „Nagyon. Fernando velünk akar maradni, ez látható a testbeszédén és a kommunikációján. Már csak marketingvonatkozású részleteket kell megoldani, amin Zak Brown (a McLaren vezérigazgatója) dolgozik jelenleg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: