DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Alonso a Renault adatait és terveit kéri

Habár sokan vélik úgy, az új motor a McLarennél maradás kulcsa, a spanyol nem fog elhamarkodottan dönteni: a nagydíj után kapcsolatba lép a Renault-val, hogy minden őt érdeklő információt megkapjon tőlük.

A Szingapúri Nagydíj nagy bejelentését követően az újságírók természetesen megrohamozták Fernando Alonsót azzal a kérdéssel, a McLaren és Renault motorházassága szerződéshosszabbításra ösztönzi-e. A spanyol azonban kitart korábban hangoztatott álláspontja mellett: előbb mérlegel, és csak azután, mindent jól megfontolva dönt.

„Majd meglátjuk. Még nem rendelkezem az adatokkal arról, mire számít a Renault, és milyen javulást tervez a következő évre. A mostani verseny után kapcsolatba lépek velük, hogy többet tudjak meg a terveikről, és az alapján döntést hozhassak” – mondta Alonso a motorsport.com-nak. Cyril Abiteboul Renault-főnök elmondása szerint a McLaren néhány napja megkapta a szóban forgó adatokat tőlük, de Alonsóig ezek még nem jutottak el:

„Nincsenek ilyen információim. Én is csak a híreket kaptam meg, amiket ma mindenki látott” – magyarázta a spanyol. „Szingapúr után igyekszem többet megtudni a projektről, a Renault-motorról, a jövő évi elvárásokról. Most még nem tudok semmit.”



Alonso arról sem beszél elhamarkodottan, hogy a Renault biztos előrelépést jelent a wokingi csapatnak: „Sosem lehet tudni, hogy jó vagy rossz lépés lesz-e. De kétségtelenül úgy gondolom, hogy ha a McLaren úgy érezte, ideje van befejezni a Hondával és a Renault mellett voksolni, akkor jó információik vannak a következő évről. Remélhetőleg a McLaren visszakerül abba a helyzetbe, amelyikbe mindannyiunk érzése szerint tartozik: ez a dobogókért és bajnoki címekért való harc.”

A McLaren a várakozásoknak megfelelően jól teljesített a Szingapúri Nagydíj pénteki napján: Stoffel Vandoorne és Alonso a 6. és 7. pozícióban zárták a második szabadedzést. „Tudtuk, hogy ezen a pályán versenyképesebbek leszünk, mint Spában és Monzában voltunk” – idézi a McLaren sajtóközleménye a kétszeres bajnokot. „Mindkét autóval a legjobb 10 között végeztünk, és remélem, ezt fogjuk elérni a holnapi időmérőn és a vasárnapi versenyen is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: