DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A McLarennek nagy tervei vannak a Renault-val

A két egykori rivális 2018-ban közös útra lép a siker érdekében, de korántsem azért, hogy a wokingi F1-es alakulat rövid távon orvosolni tudja a problémáit.

A Szingapúri Nagydíj hétvégéjén biztossá vált, hogy a McLaren Renault-motorokkal vértezi fel magát 2018-tól, míg a Honda a Toro Rossóhoz pártol át. Zak Brown vezérigazgató nagyon sajnálja, hogy csődöt mondott kapcsolatuk a japánokkal, azonban nagy reményeket fűz a franciákhoz, akik ellen bő tíz éve még a világbajnoki címért harcoltak. Az amerikai nemrég elmondta, nem Fernando Alonso megtartása érdekében döntöttek a Renault mellett, ugyanis sokkal messzebb mutató terveik vannak a rombuszos gyártó erőforrásaival.



„Nem rövid távú megoldásról van szó” - idézte a GPUpdate.net Brownt. „Senki sem tudja még, hogy milyen motorszabály lép majd életbe 2021-től, ezért mindeninek nehéz arra gondolni, mi lesz ezután. Úgy hisszük, hosszútávú kapcsolat előtt állunk, melynek most fogjuk lerakni az alapjait. A Renault-nak nagyszerű történelme van a sportágban, több vb-címet is nyertek a Red Bull-lal, valamint konstruktőrként is, ezért örülünk nekik. Szerintem versenyképesek lehetünk együtt.”

Brown nem aggódik amiatt, hogy a Honda a jövőben versenyképessé válhat a Toro Rosso, és potenciálisan a Red Bull autóiban, sokkal jobban foglalkoztatja, hogy mennyibe fognak kerülni az erőforrások a következő ciklustól kezdődően. „Nem zavar minket az esetleges Red Bull-Honda kombináció, vagy bármely más társulás, inkább a költségeket kell irányításunk alatt tartani. Az élcsapatok és a többiek közötti hatalmas különbségek a költségvetésbeli eltérésekből fakadnak, és csak egyre nagyobbak lesznek, amit a Forma-1-nek meg kell oldania. A legfőbb célunk az, hogy többen kapjanak esélyt a futamgyőzelemre 2021-től.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: