DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

A McLaren ekkor látta, hogy nincs tovább

Három nyögvenyelős év után az idei F1-es szezon végén véget ér a wokingi-japán társulás, de a McLaren versenyigazgatója felfedte, sokkal korábban látták már, hogy ennek nem lesz jó vége.

A McLaren vezetői nagyon pozitívan állnak a Renault-s kapcsolathoz, annak ellenére, hogy a késői döntés az autó tervezése miatt és szponzori szempontból is hátrányosabb helyzetbe hozta az alakulatot. Eric Boullier versenyigazgató a Forma-1 hivatalos oldalának adott interjúban elmondta, hogy bár a szezon utolsó harmadában döntöttek a Honda levetése mellett, már sokkal korábban észrevették, hogy nem fogják sokáig élvezni egymás társaságát.



„A kulcspillanat a barcelonai teszt után jött el, ahol próbáltunk segíteni a Hondának abban, hogy nagyon rövid időn belül javítsanak a helyzeten, beleértve a más motorgyártókkal való tárgyalást is. Anélkül, hogy részletekbe bocsátkoznék, hamar nyilvánvalóvá vált, hogy ismét nem sikerült elérni azt a célt, amelyben megegyeztünk erre a szezonra. Amikor elérkezett a nyár, tudtuk, hogy meg kell hoznunk a döntést: maradjunk, vagy lépjünk tovább.”

A francia arra a kérdésre már kitérő választ adott, hogy mi volt az a pont, ahonnan már nem volt visszaút. „Nem akarok pontos dátumot mondani, de a nyár folyamán számtalan célt nem sikerült elérniük” - folytatta Boullier, majd elmondta, hogy franciaként és a Renault korábbi csapatfőnökeként megkönnyítette-e a dolgát, hogy megegyezzen az enstone-i alakulattal. „Kilenc éve Nagy-Britanniában élek, és érezhető, hogy más kultúráról van szó.”

„A Hondával azonban sikerült szintet lépnem idegen kultúrák megértése terén. De ott élő külföldiként sokszor a békeközvetítő szerepét játszottam Nagy-Britannia és Japán között, valamint próbáltam csökkenteni a távolságot a McLaren és a Honda kapcsolatában. De hogy őszinte legyek, már volt egy megbeszélésünk az új partnerünkkel a különbségekről. Ahhoz, hogy a lehető legjobb kapcsolatot alakítsunk ki, meg kell próbálnunk könnyíteni ezeken a dolgokon” - tette hozzá a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: