DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton nem változtat a hozzáállásán

A listavezető töretlen bizalommal vág neki az idei F1-es szezonból hátralévő hat versenynek, melyek során pontelőnye ellenére ugyanolyan hozzáállást fog tanúsítani, mint eddig.

Lewis Hamilton a Szingapúri Nagydíjon hatalmas lépést tett negyedik világbajnoki címe felé: olyan pályán aratott futamgyőzelmet, ahol minden a Mercedes ellen szólt, ráadásul 28 pontra nyújtotta előnyét a tabella élén Sebastian Vettellel szemben. A brit jól tudja, hogy semmi sincs még lefutva, hiszen a Ferrari bármikor visszavághat, ezért töretlen ambíciókkal várja a hátralévő versenyeket, melyeken hasonlóan akar teljesíteni, mint eddig.



„Természetesen nem fogok változtatni semmin, mert minden remekül működik” - idézte Hamiltont a GPUpdate.net. „Bármilyen is legyen a hozzáállásom, nem fogok változtatni, hiszen nincsen okom rá. Tökéletes egyensúlyban van az agresszivitás és az odafigyelés nálam, ez eddig bevált, és így folytatom tovább.” Hamilton zsinórban harmadik sikerét gyűjtötte be Spa és Monza után, holott az év első felében még csak duplázni sem tudott senki.

„A szünetre készülve a Ferrari nagyon erős volt” - folytatta a háromszoros világbajnok. „Ott volt a Brit Nagydíj, de utána nem tudtam, hogy mit várjak. Úgy jössz ezekre a versenyekre, hogy nem… sejtettük, hogy a Red Bull és a Ferrari is gyors lesz Szingapúrban. Csak reménykedtünk benne, hogy mi is beleszólhatunk majd a csatába, hiszen szárazon sehol sem voltunk.”

„Ezért azon a pályán nyerni, amely Monaco mellett az első vagy második leggyengébb pályánk, hatalmas eredmény. A szünet óta az a célunk, hogy minden versenyt megnyerjünk. Nagyon-nagyon boldog vagyok az eddigiek miatt, és ugyanígy szeretném folytatni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: