DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Egy valakit lehetne hibáztatni a szingapúri ütközésért

Az F1 egyik legtöbbre tartott szakértője is megosztotta gondolatait a Szingapúri Nagydíj rajtbalesetéről, mely alapjaiban befolyásolhatja az idei világbajnokság végkimenetelét.

Martin Brundle, a Sky Sports kommentátora a csatorna F1-es oldalán minden verseny után hosszabb cikkben összegzi véleményét a történtekről, legutóbbi írása pedig mi másról is szólhatott volna, mint a Max Verstappen, Kimi Raikkönen, Sebastian Vettel és közvetve Fernando Alonso futamába kerülő rajtbalesetről. A brit szerint Vettel és Verstappen átlagos rajtot vett, Kimi Raikkönen azonban jobban indult az előtte lévőknél, ennek volt köszönhető, hogy néhány métert követően már Max Verstappen mellé ért.



Brundle aláhúzta többek véleményét, azaz hogy Vettel nem láthatta csapattársát, ezért félelmet nem ismerve húzta balra autóját, a Red Bull és a másik Ferrari felé. Az expilóta Verstappen védelmében is felszólalt: mivel jobbról és balról is autók vették körül, és elsőként szeretett volna elfordulni az egyes kanyarban, nem tehette meg, hogy rálép a fékre csak azért, nehogy történjen valami - a brit hozzátette, ebben az esetben senki sem mondhatná magát versenyzőnek.

A szakkommentátor szerint Raikkönen jól tette, hogy nem adta fel csak úgy remek rajtját, és ha valakit büntetni kellett volna, az csakis Vettel lehetett volna, agresszív balra húzása miatt - noha a brit egyetért a versenybírák döntésével. Brundle mindazonáltal hozzátette, ez már a második rosszul felmért helyzete volt a heppenheiminek Baku után, amely könnyen a német világbajnoki címébe kerülhet majd. Ráadásul semmi oka nem volt arra, hogy így próbálja levédeni a belső ívet, hiszen Verstappen nem bajnoki rivális, különben is, nedves pályán mindig nagyobb a kockázata a megcsúszásnak, esetleg a megpördülésnek a rajt után. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: