DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A korábbi Mercedes-főnök szerint a Porschénak az F1-ben a helye

A német luxusmárka nemrég nyíltan kijelentette, hogy érdeklődik a száguldó cirkusz iránt, a Mercedes F1-es programját évekig irányító Norbert Haug pedig szívesen venné csatlakozásukat.

Néhány héttel ezelőtt a Porsche nem kertelt, és nyilvánosságra hozta, hogy a legutóbbi F1-es motorkonferencián való részvételük túlmutat a meghíváson: a stuttgartiak élénk érdeklődéssel követik a száguldó cirkusz eseményeit, és nem zárják ki, hogy 2021-től saját erőforrással térnek vissza a sportágba. Sőt, nemrég olyan hírek is napvilágot láttak, hogy tokkal-vonóval felvásárolhatják az utóbbi évtized egyik legsikeresebb csapatát, a Red Bullt, melyet egyébként is folyamatosan szóba hoznak velük.



A Porsche július végén jelentette be, hogy 2017 végén búcsút intenek a Hosszútávú-világbajnokságnak, hogy megkezdjék Formula-E programjukat - a gyártó 2019-ben szándékozik elindulni az elektromos sorozatban. Ez a lépés egyáltalán nem zárja ki az F1-es csatlakozást, hiszen a Mercedes és a Renault szerint is mindkét terület kiemelt fontossággal bír számukra.

„Ezt mindenképpen el tudom képzelni, szerintem a Forma-1 tökéletes lenne a Porsche számára” - nyilatkozta Norbert Haug, a Mercedes korábbi motorsport-izgatója a Speed Weeknek. „Akárcsak az Audi, ők is elkölthetnek 250 millió eurót a prototípusoknál, vagy úgy tesznek, mint a Mercedes, és a költséghatékonyabb F1-re váltanak. Ha sikeresek lesznek, a nemzetközi médiafigyelem páratlan lenne számukra. A Porsche hihetetlen munkát végzett az LMP1-ben, lenyűgöző motoruk és autójuk volt, ezzel pedig demonstrálták, hogy képesek lennének a Forma-1-ben is helyt állni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: