DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso keményen fog támadni a rajtnál

Úgy érzi, a szűk szingapúri pályán a start határozhatja a meg a sorrendet, így mindent bele fog adni az első métereken. A spanyol F1-es pilóta beszélt a jövő évi kilátásokról és a Renault-motorról is.

Ahogy arra számítani lehetett, a McLaren-Honda az átlagosnál jobban szerepelt a szűk szingapúri pályán: a szombati időmérőn a nyolcadik és kilencedik rajthelyet szerezte meg a Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne páros. Különösen a spanyolon látszott, hogy nagyon elemében van, a korábbi etapok során egy ideig harmadik is volt – nem csoda, hogy a kétszeres vb-győztes elégedetten nyilatkozott:

„Tudtuk, hogy ezen a pályán jó lehet az autónk teljesítménye. A célunk az, hogy mindkét autóval pontot szerezzünk” – jelentette ki a Sky Sports kamerái előtt. „Holnap be kell fejeznünk a ma elkezdett munkát. Néhány helyszín alapján úgy tűnik, karosszéria tekintetében azonos szinten vagyunk a legjobb csapatokkal.”

alonso-mclaren-szingapur-kvali-2017-1



„A következő év tökéletes próbája lesz ennek: ugyanazzal a motorral fogunk menni, mint a Red Bull, szóval kiderül, hogy tényleg jó-e az autónk” – utalt a pénteken bejelentett szerződésre Alonso. „Az elmúlt három évben mi mentünk egyedül Hondával, így nem volt összehasonlítási alapunk. A mérnökeink szimulációi alapján viszont úgy hisszük, jó a karosszériánk.”

A spanyol a saját sorsáról is beszélt: „A következő hetekben hozok döntést a jövőmmel kapcsolatban, most erre a hétvégére kell koncentrálnom. Meg kell néznem, milyen kilátások vannak a motor teljesítményét illetően a következő szezonra. Ezt követően hozok majd döntést, de amúgy nagyon boldognak érzem magam a csapatnál. Minden adott, hogy versenyképesek legyünk, és remélhetőleg pozitív hírek érkeznek majd.”

„Az autónk stabilitása rendben van, és az is jó, hogy Stoffel is erős – de még mögöttem van. A start fogja meghatározni a pozíciókat, szóval teljes erőbedobással fogok támadni a rajtnál” – zárta gondolatait a szingapúri esélyekre visszakanyarodva Alonso, aki valóban legendásan jól szokott helyezkedni az első métereken és kanyarokban, így vasárnap is lehet esélye néhány pozíciót előretörni a piros lámpák kialvása után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: