DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 9. szerda
F1

Időmérőre állíthatják be a Mercedest

Az idei és múltbéli példákból tanulva a Mercedes arra számít, hogy a szingapúri lesz idei egyik leggyengébb F1-es pályájuk, amit a kvalifikáción történő villogással ellensúlyozhatnak majd.

Még el sem kezdődött a Szingapúri Nagydíj hétvégéje, szinte mindenki a Ferrarit tartotta a verseny legnagyobb esélyesének, sőt, a Mercedesszel kapcsolatban az is felmerült, hogy harmadik erőnek fognak visszaesni a Scuderia és a Red Bull mögé. „Nem egyszerű jól teljesíteni itt” - idézte Lewis Hamiltont a Motorsport-Total. „Ráadásul az autók szélesebbek, amely még nehezebbé teszi a helyzetet, így kulcsfontosságú, honnan indulsz. A legnagyobb fókusz azon lesz, hogyan optimalizáljuk a beállításokat az időmérőre.”



Mindez azt jelenti, hogy teljes harci készültség szombaton, és védekezés vasárnap? „Általában jó autónk van az időmérőkön” - folytatta Valtteri Bottas. „Tudjuk, hogy nem ez a legerősebb pályánk, de így is remek eredményt érhetünk el. Ha sikerül megfelelően beállítanunk az autót az időmérőre, akkor jó versenyünk lehet. Ha jó úton haladsz afelé, hogy remek hétvégéd legyen, ha megvan a sebességed, és sikerülnek a beállítások, az nagy különbséget jelent. Bíznod kell az autóban, a pályán pedig önbizalomra van szükség.”

Toto Wolff korábban „dívának” nevezte a W08-ast, mellyel különösen Lewis Hamiltonnak gyűlt meg a baja Szocsiban, Monacóban és a Hungaroringen. „Soha nem tudjuk, hogyan is kell beállítani az autót” - mondta a brit. „Ha sikerül elérnünk, hogy kényelmesnek érezzük a helyzetet - mint a legutóbbi két versenyen, akkor biztosan ott leszünk. Nagyon pozitívan látom a helyzetünket, célom a győzelem. Nem számít, hogy a többiek mekkora leszorítóerővel rendelkeznek, keményen dolgoztunk azért, hogy megértsük az autót, és teljes gőzzel támadni tudjunk.”

„Voltak problémáink Monacóban és Budapesten” - tette hozzá Bottas. „De bemutattunk néhány újítást az autón, semlegesek leszünk, és nem hinném, hogy az elejétől fogva az élen fogjuk találni magunkat - a célunk viszont az, hogy erős hétvégét zárjunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: