DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Vettel és Hamilton – azonos kérdések, eltérő válaszok 2.

Különös interjút készített Sebastian Vettellel és Lewis Hamiltonnal a Sky Italia: mindketten ugyanazokat a kérdéseket kapták, így összevethetjük válaszaikat. Érdekes látni, hogy mindketten ugyanazt a hétvégét tartják szezonjuk mélypontjának...

A beszélgetés első része itt érhető el.

 

Szoktátok magatokat dicsérni?

Hamilton: Igen. Utoljára az előző verseny végén. Szerintem pozitív dolog, ha kicsit megveregetjük a saját vállunkat, amikor úgy érezzük, hogy jól teljesítettünk és mindent kipipáltunk a képzeletbeli listánkon.

Vettel: Szerintem az ember örülhet a saját teljesítményeinek, de hogy még meg is dicsérjem magam, az kicsit olyan lenne, mintha valaki más lennék. Szóval nem.

 

A legjobb csapattársad?

Hamilton: Tényleg nem tudom. Mindannyian érdekesek voltak a maguk módján.

Vettel: Attól függ, hiszen mind különbözőek. Nyers tempó alapját szerintem Mark [Webber], az egymás iránti tisztelet és a csapatmunka szempontjából Kimi [Raikkönen], és talán mondhatnánk, hogy Daniel [Ricciardo] rendelkezett a legjobb „csomaggal”, de szerintem nem lenne tisztességes, ha csak egyet választanék.

00116007_568 



Hogyan képzelted el a 2017-es évet a szezon kezdete előtt?

Hamilton: Azt képzeltem, hogy ez lesz az eddigi legnehezebb szezonom, és eddig így is van.

Vettel: Én sehogy. Éreztük, hogy jó és erős autóval rendelkezünk, éreztük, hogy benne lehetünk az élen folyó csatában, de azt sohasem tudhatjuk előre, hogy mi leszünk-e az élen. Szóval nem voltak elvárásaim.

 

Mit kedvelsz legjobban a mostani szezonban?

Hamilton: Azt, hogy több mint egy csapat pilótái között zajlik szoros csata az élen. Elképesztő, hogy a Ferrarival, a sport ikonikus vörös autójával küzdhetünk meg.

Vettel: A tényt, hogy valóban nagyszerű autónk van, és a csapat teljes mértékben elhivatott. Korábban is átéltem már valami hasonlót, de a Ferrarival azért kicsit más.

 

És mi a legrosszabb emléked az idei szezonból?

Hamilton: Csak Baku [a nyaka mögé mutat, a meglazult fejtámlára célozva].

Vettel: Számomra nyilvánvalóan Baku, figyelembe véve, hogy mennyivel több pontot szerezhettünk volna.

 

És mi fog történni Abu Dhabiban?

Hamilton: Remélhetőleg megnyerjük a versenyt és bulizunk!

Vettel: Nem tudom, majd meglátjuk Abu Dhabiban!

 

Szeretnéd kipróbálni az ő autóját?

Hamilton: Amikor képernyőn nézem, mindig eltűnődök azon, hogy milyen érzés lehet a többi autót vezetni. De nem csak Sebastian autóját, hanem az is érdekel, hogy milyen lehet például a Williams vagy a Red Bull, mert bizonyára mindegyiknek van olyan tulajdonsága, amit szeretnénk átvinni a mi autónkra. Szóval igen, szoktam ilyeneken gondolkodni.

Vettel: Persze, érdekes lenne megérezni az ő autóját is, de ez nem így működik.

00116014_565 

Mikor versenyeztetek először egymás ellen?

Hamilton: A Formula-3-ban 2005 során, de lehet, hogy 2004 volt.

Vettel: 2005-ben. Nagyon megnehezítette az életem!

 

Irigyeled őt valamiért?

Hamilton: Nincs bennem irigység.

Vettel: Nem igazán. Meg vagyok róla győződve, hogy ugyanolyan gyors, vagy még gyorsabb is tudok lenni, mint ő. Persze ehhez hinnünk kell magunkban.

 

Mondj neki valamit, amit még sohasem mondtál korábban!

Hamilton: Nem tudok ilyet.

Vettel: Ha véletlenül lenne valami, amit sürgősen meg kellene mondanom neki, akkor megtenném, hiszen megvan a telefonszáma!

 

Köszönjetek egymásnak! (A két interjút egyszerre készítették, és a végén megmutatták nekik a másik pilótáról készülő élőképet.)

Hamilton: Mi a helyzet? [What’s up, man?]

Vettel: Szia Lewis. Amúgy talán legközelebb jobb lenne, ha egymás mellé ültetnétek le minket, semmint hogy osztott képernyőn szerepeljünk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: