DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Palmer talán utolsó F1-es futamára készül

A hírek szerint Carlos Sainz leszerződött a Renault istállóhoz, méghozzá olyan hirtelen változás lesz, hogy már Malajziában váltja az alulteljesítő Jolyon Palmert. Itt a vége a brit pilóta számára?

Palmer pontszerzést szeretne Szingapúrban a hétvégén, ám ha lehet hinni a szóbeszédnek, akkor ez az utolsó lövése lesz a Formula-1-ben – legalábbis egy jó időre. A Renault gyári istállójának türelme ugyanis a hírek szerint elfogyott és a Renault-McLaren-Toro Rosso tárgyalások közben megszerezte az egyébként élő szerződéssel rendelkező Carlos Sainzot és már Malajziában beülteti Palmer helyére, aki képtelen zöld ágra vergődni idén (is).

Palmer egyelőre igyekszik a Szingapúri Nagydíjra koncentrálni, nem törődve azzal, hogy könnyen lehet, ez az utolsó Formula-1-es versenye lesz. „Szeretem Szingapúrt, villanyfényben itt versenyezni egészen különleges élmény. Nyertem itt a GP2-ben és ez volt ráadásul életem egyik legszebb győzelme” – nyilatkozta várakozással telve Jolyon Palmer.

„Mindkétszer, amikor itt voltam, nagyon jól ment a szekér, csodás hétvégéim voltak. Remélhetőleg ez idén is így lesz, ezen az utcai pályán végre szeretnék már pontot szerezni idén. Csodás érzés, ahogy belemegyünk az éjszakába és villanyfénynél ismered meg egyre jobban ezt a fantasztikus pályát. Egyedül az okoz egy kis nehézséget, hogy a háttérben mindent annyira sötétnek látunk” – tette hozzá a 26 éves brit pilóta.

A Renault nagy valószínűséggel Malajzia előtt dobja a gyengén teljesítő britet


„Az utolsó szektor a legkülönlegesebb, ami végül a célegyenes melletti lelátók elé vezet minket, egy igazi élmény. Nagyon kell figyelni akkor is, amikor a híd alatt megyünk el, teljes koncentrációt igényel. Egyébként a pálya különlegessége, hogy nagyon nehéz egy tökéletes kört összerakni. A híd előtt pedig a fékezési pontot sem egyszerű megtalálni, hogy ne blokkoljanak a kerekek és ne is veszítsen az ember túl sok időt. De a kedvencem az utolsó szektor” – zárta mondandóját Jolyon Palmer.

Vajon valóban Palmer utolsó futama következik? Sokszor eltemették már az F1-ben, a Belga Nagydíjra is a sajtó már lecserélte őt Robert Kubicára, aztán ez nem történt meg. Sőt, könnyen lehet, hogy Kubica teljesen kiszorul a körből és végül sehol nem lesz neki hely. Még a Williams merülhet fel reális esélyként. Palmernek viszont vélhetően valami nagyon különleges teljesítményre lenne szüksége, hogy valamilyen formában a száguldó cirkuszban maradhasson.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: