Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
F1

Gasly: Malajziában már F1-es versenyző lehetek

Dominók dőlhetnek a királykategóriában, melyek egyike Pierre Gasly Toro Rossóban való debütálását eredményezné Carlos Sainz helyén. A spanyollal ellentétben a francia elismerte, a háttérben valóban zajlanak az események.

Felkavarodott a pilótapiac állóvize hétvégén, mikor kiderült: küszöbön áll, hogy a McLaren és Toro Rosso motort cserél, ennek pedig egyik következménye az, hogy Carlos Sainz átigazol a gyári Renault-hoz, ahol talán nem csak 2018-ban, hanem már a Malajziai Nagydíjon bemutatkozik Jolyon Palmer helyén. Ebben az esetben Pierre Gasly, a Red Bull juniorprogram soron következő növendéke kapná a Toro Rosso megüresedett ülését, a francia pilóta pedig nem is titkolja, megvan az esély, hogy egy hónapon belül debütál a királykategóriában.

„Hallottam ezt a sztorit, és úgy gondolom, most zajlik a részletek kidolgozása” – idézi az F1i.com Gaslyt, a tavalyi GP2-es bajnokot. Míg Sainz csak kertelt, mikor a hírekről kérdezték, ő bevallotta, a háttérben tényleg készül valami: „A Formula-1-be jutás az álmom, és minden erőfeszítésemmel azon vagyok, hogy valóra váltsam. Azt hiszem, mozgolódás történhet a következő néhány napban, érkezhetnek hírek, és igazán remélem, hogy Malajziában már versenyezhetek.”

Bár ha Sainz még a szezon vége előtt átigazol, a Toro Rosso minden kétséget kizárólag a 21 éves Gaslynek ad lehetőséget, az F1i.com szerint az már koránt sincs kőbe vésve, hogy a 2018-as állandó ülés ugyancsak a franciának jut. A Honda a motorokért cserébe kikötheti, hogy védencének, a japán Nobuharu Matsushitának helyet biztosítson a Toro Rosso. Ironikus, hogy Gasly idén épp Japánban, egy Honda-motoros autóval versenyez. A legutóbbi két futam megnyerése után már a bajnokság második helyén áll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?