DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Renault-hoz készülő Sainz „nem tud semmit”

Hétvégén, amikor eluralta az F1-es médiát a sajtóhír, hogy Carlos Sainz csapatot vált, több istálló pedig motort cserél, a spanyol épp egy szponzori eseményen vett részt: a 23 éves versenyző igyekezett tudatlannak tűnni, anélkül, hogy tiltakozott volna.

Mérvadó Formula-1-es lapok – amelyek egyébként ritkán foglalkoznak a paddock pletykáival – számoltak be hétvégén arról, hogy Carlos Sainz elhagyja a Toro Rossót, és 2018-ban a Renault versenyzője lesz. Emellett a források szerint benne van a pakliban, hogy a spanyol már a Malajziai Nagydíjon átveszi Jolyon Palmer helyét.

Sainz csapatváltása – akit szerződése a Red Bull családhoz kötne jövőre is – annak következményeként valósulhat meg, hogy a McLaren Renault motorra vált, a Honda erőforrásait pedig a Toro Rosso kapja meg. A német Auto Bild szerint a franciák 8 millió eurót is kifizetnek az átigazoló versenyzőért, aki a lap információi alapján már múlt héten Enstone-ban járt üléspróbán.



„A Red Bull megteszi a tőle telhetőt pályafutásom érdekében, ezért bárhogyan is döntenek, el fogom fogadni” – mondta a Marca lapnak Sainz, aki hétvégén egy szponzori eseményen jelent meg. Érezhetően kínosan ügyelt arra, hogy ne kotyogjon ki semmit, ugyanakkor ne is tagadjon: „Nehéz dolgom van, mert lehet, hogy valakinek tetszene, amit mondok, ugyanazzal viszont mást megbántanék. Épp ezért inkább nem is mondok semmit. Amit biztosan tudok, hogy számos ember van a Toro Rossónál, akiknek meg akarom köszönni, hogy az a versenyző vagyok, aki.”

Az EFE hírügynökség arról kérdezte, valóban igaz-e a McLarenről és Toro Rossóról, valamint motorszállítóikról szóló pletyka: „Nem tudom, de az érintett csapatok érdekében fontos, hogy előbb döntsenek, mint később, mivel 2018 már itt van a nyakunkon” – fogalmazott. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: