DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton: Sokat tanultunk a lassabb pályákból

Nem a Mercedesnek fekvő versenyhelyszín következik, hiszen a szingapúri egy technikás pálya, ami inkább a Ferrarinak és a Red Bullnak kedvezhet. Hamilton még semmit sem mer jósolni a hétvége kapcsán.

Sokan nem a Mercedest várják a győztesek közé a következő versenyhétvégén Szingapúrban. Toto Wolff is elmondta, hogy biztosan nem lesz könnyű a következő forduló csapata számára.

Hamilton figyelmét is felhívták a dologra, de a brit nem foglalkozik a papírformával: „Jelenleg nem ez jár a fejemben, és mindent meg fogok tenni azért, hogy a lehető legfelkészültebben érkezzek Szingapúrba. Még nem tudhatunk semmit, amíg nem kapunk képet a helyzetről, de úgy gondolom, sokat tanultunk az elmúlt időben a melegebb pályákon. A Ferrari gyakran jobb az ilyen helyszíneken, de képesek lehetünk egy jó versenyre.”

 hamilton-sokat-tanultunk-2017



A Mercedes legnagyobb problémája idén egyértelműen a gumikezelés, de Hamilton elmondta, egyre többet tanulnak a 2017-es autó viselkedéséről: „Úgy vélem, az autó egyre jobban fejlődik, és mi is folyamatosan javulunk a megértésével kapcsolatban. Talán ha visszamennénk Magyarországra, ma már talán jobbak lehetnénk a tapasztalat miatt, amit ott szereztünk.”

Hamilton tudja, akkor sem keseredhet el, ha nem verik meg legnagyobb riválisukat: „Igazán pozitívan kell hozzáállnom a hétvégéhez, hogy a győzelemért fogunk majd harcolni, de ha nem ez lesz a helyzet, akkor a lehető legkisebb veszteségre kell törekednünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: