DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rekorddöntés előtt áll Hülkenberg

A német karnyújtásnyira van egy csúcs megdöntésétől, azonban olyan statisztikáról van szó, amit egyetlen F1-es pilóta sem akarna sajátjának tudni.

Ha minden jól megy, a jövő hét végén esedékes Szingapúri Nagydíj elrajtolásával 129. Formula-1-es futamán fog elindulni Nico Hülkenberg. Ha ezt a feladatot teljesíti, Adrian Sutilt megelőzve rekordot állít be – ő lesz az F1 legtöbb nagydíján részt vett olyan pilótája, aki sosem állhatott dobogóra. 

hulk_monza_kvali



A 30 éves versenyző 2010-es williamses debütálása óta többször is volt már top 3 közelében: 2012-ben és 2016-ban Belgiumban, 2013-ban pedig Dél-Koreában lett negyedik. Ez a szituáció talán frusztrációhoz is vezethetne egy olyan pilótánál, aki egyébként a 2015-ös Le-Mans-i futamgyőztes gyári Porsche egyik versenyzője is volt. A Haas csapatfőnöke a napokban adott egy interjút, melyben kifejtette, ő hogyan is hozná helyzetbe a mezőny nagyobb részét.

Hülkenbergnek azonban most nincs ideje ezen a témán rágódni, hiszen ahogy nyilatkozott, egy hét múlva Szingapúrban komoly kihívás vár mindnyájukra.

„Várom már, mivel várhatóan versenyképesebbek leszünk” – kezdte, miután Monzában pontot sem szerzett. „Az olaszországi hétvége nehéz volt az egész csapat számára, de ezen minél hamarabb túl akarok lenni. Csak előre tekintek!” Szükség is lesz a tiszta fejre, hiszen ahogy fogalmazott, igazi erőpróba vár rájuk a város szűk utcai vonalvezetésén. „Kemény egy pálya– kétségkívül az egyik legnehezebb verseny a szezonban a sok-sok szűk, éles kanyarral. A magas hőmérséklet és páratartalom, kombinálva az utcai pályák jellegével egy igazán nagy kihívást állít elénk. Nélkülözhetetlen, hogy kiváló fizikai állapotban legyünk.”

Kétségkívül páratlan helyszínről van szó, melynek egy-két titkába is beavat a német. „Ez az egyetlen éjszakai futamunk” – folytatta. „Nem igazán látunk itt napsütést! Általában ebédidőig alszunk, aztán már kezdődik is a munka. Nem sok társasági életre van időnk nekünk, pilótáknak. Sokáig tart hozzászokni, de annyi ideje van már a naptárban, hogy teljesen olyan érzés, mint egy szokásos versenyhétvége.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: