DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

„Vettel új érát kezdhet a Ferrarival”

Bár a Scuderia közönsége előtt csak harmadik helyen végzett, a tifosi odavan a négyszeres világbajnokért - a csapatalapító fia nagyon örülne neki, ha a német mihamarabb sikerre vinné a vörös autót az F1-ben.

Rég nem láttunk olyan versenyképes Ferrarit, mint az idei szezonban: Sebastian Vettel a szezonnyitótól kezdve Belgiumig vezette az egyéni pontversenyt, s bár Monzában Lewis Hamiltonnak sikerült átlépnie, semmilyen garancia nincs arra, hogy ne fordulna meg az állás a hátralévő hát verseny során. Vettel idén négy győzelmet aratott vörösben, ő pedig nem csak vezetésével, hanem megnyilvánulásaival is belopta magát a tifosi szívébe: az olasz közönség valósággal felrobbant, amikor kedvencük anyanyelvükön szólt hozzájuk.



Piero Ferrari, a csapatalapító Enzo fia úgy véli, ha sikerül megfelelő technikát adniuk alá, Vettellel hasonló sikersorozatra lehet képes a csapat, mint annak idején Michael Schumacherrel. „Teljes mértékben hiszek a képességeiben, és szerintem nagy sikereket ünnepelhetünk majd együtt” - nyilatkozta a 72 éves olasz a Sport Bildnek. „Azt kívánom, hogy hasonló érát kezdjen el velünk, mint amely Michael Schumacherrel tíz éve véget ért.”

Noha Schumacher 2006-ban visszavonult, a kulcselemek a helyükön maradtak, a lendület pedig Kimi Raikkönent első és mindmáig egyetlen vb-címéhez segítette hozzá - a Scuderia azóta nem tudott felülni a sportág trónjára. „Ha képesek leszünk versenyképes autót biztosítani számára, akkor meg fogja szerezni a világbajnokságot a Ferrarival” - mondta Piero Ferrari Vettelről. „Teljes mértékben bízom benne, hogy a következő versenyek jól fognak sikerülni, hiszen remek autónk van, és meg vagyok győződve arról, hogy a végsőkig fog tartani a harc.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: