DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 14. vasárnap
F1

„Sainz örüljön, hogy az F1-ben van”

Bár más csapatoknál is szóba került a neve, az a legvalószínűbb, hogy Sainz a Toro Rossónál marad 2018-ra is - csapatfőnöke szerint úgysincs hová mennie.

Nyár eleje óta húzódik Carlos Sainz jövőjének sorsa, noha a spanyol pilóta élő szerződéssel rendelkezik a Toro Rossóval a következő szezonra. A kétszeres rali-világbajnok fia szívesen átnyergelne a Renault-hoz, a rombuszos márka pedig szívesen is látná, nemrég azonban a McLaren neve is bekerült a kalapba, ahol Fernando Alonsót helyettesíthetné, ha a Red Bul rábólint a wokingiak és a franciák közötti partnerkapcsolatra.Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke már hónapokkal ezelőtt kijelentette, hogy szívesen megtartaná jelenlegi pilótapárosát, és természetesen ez a legvalószínűbb forgatókönyv, a sajtóhírek ellenére. Az osztrák ráadásul nem örülne neki, ha egy rivális húzna hasznot az általuk „felnevelt” pilótából. „Carlosnak szerződése van a Red Bull-lal, amely finanszírozta a karrierjét, és most, hogy érett lett, adjuk oda az ellenfélnek? A Red Bull nem azért van a sportágban, hogy a riválisokat segítse” - nyilatkozta Tost az Auto Hebdónak.

„A Red Bullnak két csapata van a Forma-1-ben, rengeteget invesztált a sportágba, éppen ezért nem fogadom el, ha egy pilótánk azt mondja, hogy ’máshol akarok versenyezni’. Örülhet, hogy az F1-ben van, különösen annak fényében, hogy a Toro Rosso remek autó” - tette hozzá a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: