DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Alonso a legjobbat érdemli”

A spanyol F1-es pilótát sokkal többre tartják annál, hogy egy versenyképtelen McLaren-Hondával fejezze be karrierjét, korábbi főnöke odáig ment, hogy a legjobb autót kell adni neki.

Stefano Domenicali már több mint három éve, hogy kívül került a Forma-1-es körforgáson: 2014 tavaszán az eredmények hiánya miatt vált meg tőle a Ferrari. Az olasz szakember azóta a Lamborghini vezérigazgatója, egyben a Nemzetközi Automobil Szövetség Együléses Bizottságának elnöke, az elmúlt hétvégén pedig ellátogatott a monzai Olasz Nagydíjra, ahol a spanyol AS című lap munkatársai nekiszegezték a kérdést: mit gondol Fernando Alonso jelenlegi helyzetéről?



Akárcsak Daniel Ricciardo, Domenicali is úgy vélekedett, hogy a kétszeres világbajnok többre hivatott annál, amit most csinál. „A helyzet, amelyben jelenleg van, nagyon nehéz” - mondta az olasz. „Jelenleg nem könnyű döntést hoznia, de semmi kétség afelől, hogy Fernando a legjobbat érdemli. Nagyon erős, ezt mindannyian tudjuk. Remélem, hogy sikerül majd jól választania, és remekül teljesít majd, hiszen megérdemli.”

Domenicalit többször szóba hozták már az F1-es visszatéréssel, persze többnyire a Lamborghini projektjét vezetve, de ugyanannyiszor cáfolta ezeket az értesüléseket. Nemrég azonban a Porsche (a Volkswagen-csoport egyik márkája, akárcsak a Lamborghini) bejelentette, hogy komolyan fontolgatja a belépést a 2021-es motorszabályok fényében, amely talán esélyt jelent a sportágat jól ismerő olasz visszatérésére is. „Stefano a Forma-1 világához tartozik, és vissza fog térni” - nyilatkozta egy névtelen forrás a Liberty Mediától.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: