DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Az F1 a fél karját is odaadná a Honda megtartásáért

Kulcsfontosságú napok állnak a sportág előtt, ugyanis Szingapúrig eldőlhet a Honda sorsa - már csak az a kérdés, a McLarennel, vagy a Toro Rossóval maradnak-e, esetleg kiszállnak a száguldó cirkuszból.

Mindenki nagy örömmel vette, amikor a Honda negyedik motorgyártóként csatlakozott az F1-es mezőnyhöz 2015-ben. A japánok legújabb érája azonban eddig szinte csak „vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket” hozott számukra, és a McLaren számára is: a szakításnak most van a legnagyobb esélye, noha Zak Brown szerint ugyanennyi esély van arra is, hogy pozitív irányt vesz a két fél kapcsolata.



Az egyik népszerű forgatókönyv szerint a McLaren Renault-ra vált, míg a Honda a Toro Rossóhoz pártol - jobb esetben. A Motorsport információ szerint az FIA elnöke, Jean Todt levelet írt a Honda-vezérigazgató Takahiro Hachigónak, és biztosította a japánt a testület támogatásáról - mindezt azt követően, hogy a francia az F1 vezérigazgatójával, Chase Carey-vel és Masashi Yamamotóval tárgyalt a monzai paddockban.

Sean Bratches, a sportág marketingfőnöke úgy véli, a Honda megtartásából mindenkinek előnye származna. „Nem akarjuk elveszíteni a Hondát” - vélekedett az amerikai. „A Honda hosszú ideje értékes partnere a Forma-1-nek. Mindent megteszünk azért, hogy bátorítsuk a feleket a sportágban tartásukért és a növekedésükért, mert úgy vélem, mindenki hasznot húszhat belőle hosszú távon.”

„Ahhoz, hogy remek üzletünk legyen, mindenkire szükségünk van. Az a célunk, hogy ezeket a folyamatokat átláthatóvá tegyük, a kommunikáció fontosságát hangsúlyozva. Nincsenek rejtett terveink, a kollektív látásmódunkat igyekezzük mindenki számára ismertté tenni. Optimisták vagyunk, hogy sikerül megegyezésre jutnunk” - tette hozzá Bratches.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: