DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Élete egyik legjobbját futotta a Williams újonca

Lance Stroll nem tudott az élmezőnyben maradni az F1-es Olasz Nagydíj alatt, de remek csatákat vívott, és nagyszerű élményként élte meg a versenyt a második helyről indulva.

A kanadai versenyző már a rajtnál veszített egy pozíciót Esteban Oconnal szemben, aztán kénytelen volt megadnia magát Valtteri Bottasnak és a két Ferrarinak is - eltolt stratégiájának köszönhetően pedig Daniel Ricciardo is előtte végzett. Annak ellenére, hogy inkább hátrafelé kellett figyelnie a futam során, Stroll nagyszerűen érzi magát hetedik helye után. „Remek volt, nem is lehetett volna jobb” - nyilatkozta a pilóta a Sky Sports-nak.



„Persze voltak a versenynek kevésbé tökéletes részei is. Lewis nem vett túl jó rajtot, és kicsit feltartott engem, így visszább kellett vennem, melynek köszönhetően utat adtam Estebannak. A tempónk remekül alakult, kár, hogy a kiállásunk balul sült el, hiszen ekkor átugorhattuk volna. De a hetedik hely így is remek. Volt egy hatalmas elfékezésem, amely hátráltatott egy kicsit, de ez a versenyzés. Nagyon élveztem.”

Stroll hozzátette, a jövője szempontjából különösen fontos volt az Olasz Nagydíj. „Minden olyan lehetőség, amikor olyan pozíciókban autózhatok, mint ma, egy stratégia része, melyet meg fogok tanulni. Az olyan napokkal, mint a mai, vagy Baku, úgy érzem, egyre jobb és jobb leszek. Nagyon különleges érzés volt (az első sorból indulni). Talán az időmérő volt a hétvége csúcspontja, képesnek lenni arra, amit csináltam azok között a körülmények között.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: