DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Fabatkát sem ért a Red Bull szárnyalása szombaton

A büntetések ellenére mindkét pilóta elégedetten nyilatkozott az időjárás miatt jelentős mértékben csúsztatott Olasz Nagydíj időmérője után.

Mindenki számára döcögősen indult, ám Daniel Ricciardo és Max Verstappen is elégedetten szállhatott ki autójából a kvalifikáció leintését követően. Ideiglenesen mind a ketten tartózkodtak első helyen a Q3 folyamán, míg Hamilton egy bombakörrel át nem vette a vezetést. 

monza_idomero_2017



„Egész jó időmérő volt, minden jól működött. A Q3-ban kevésbé voltam elégedett, mint előtte, főleg az utolsó szektorban elég sokat csúszkáltam” – mesélte Verstappen, majd rátért, hogyan fojtotta mérnökébe a szót a leintést követően. „Az utolsó köröm volt igazán jó, szóltak is rádión, hogy pole lett, majd elkezdett a mérnököm szektoridőket beolvasni, én meg csak annyit reagáltam, hogy ’állj, azt mondjátok, mit megy Lewis’. Ő pedig lilákat ment. Összességében viszont a második helyünk a jelenlegi csomagunkat tekintve azt jelenti, igazán jó munkát végeztünk. Jó volt ismét vizes pályán menni” – zárta.

Ricciardo is hasonlóan elégedetten szólalt meg, miután átvészelte az első két etap nehézségeit. „A Q1-ben és a Q2-ben sehol nem voltam. Tudod, mennyire elégedetlen voltam a tapadással, ha hallottad a rádiózásomat. Mindennel küszködtem, olyan érzés volt, mintha a gumik nem lettek volna előmelegítve."

Végül azonban ő is eljutott a Q3-ig, ahol egy egészen más autóval szembesült. „Bejutottunk a Q3-ba, szóval annyira mégsem voltunk elveszve, de a megszokott esős teljesítményünkhöz képest most szenvedtünk. A frissen feltett extrém esős szettel hirtelen sokkal több tapadásom volt, mint előtte. Mintha egy másik autó lett volna. Azt hiszem, vezettem is, de aztán Max és Lewis is gyorsabb köröket futott. Összességében rendben volt, jót mentettünk, és jó érzés az elejében lenni. Holnapra persze hátrébb leszünk sorolva" - nyugtázta az ausztrál.

Ám hiába a 2. és a 3. hely, és az idei legjobb időmérős produkció a Red Bulltól, hiszen mindkét pilót súlyos hátrasorolást kap a versenyre az erőforrás különféle elemeinek cseréje miatt. Jelenleg úgy tűnik a mezőny közel harmadára kirótt büntetéshalmazból, hogy Verstappen a 14., Ricciardo pedig a 17. pozícióból indulhat majd vasárnap.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: