DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Leclerc már idén csatlakozik a Sauberhez

Egészen egyértelmű jel utal arra, hogy a Ferrari-junior jövőre a svájci istálló pilótája lesz: az F2 éllovasa szabadedzéseken vezeti a C36-ot elsősorban olyan pályákon, melyeket nem ismer.

A Sauber szorosabbra fűzi kapcsolatát jövőre a Ferrarival: ennek értelmében egyéves specifikáció helyett friss motort és sebességváltót kapnak az olaszoktól 2018-ban, és minden esély megvan rá, hogy a csapat egyik versenyzőjét is Maranellóból jelölik ki, cserébe pedig kedvezményeket biztosítanak a svájci istállónak. A Ferrari tartalékpilótája, Antonio Giovinazzi is szóba jöhet, de valószínűbbnek tűnik a Formula-2-t uraló, 19 éves Charles Leclerc bemutatkozása.



Újabb lépés ebbe az irányba, hogy a motorsport.com információi szerint megállapodás született arról, a monacói fiatal négy első szabadedzésen, Malajziában, az USA-ban, Mexikóban és Brazíliában átveszi a Sauber egyik autóját – még nem tisztázott, hogy Ericsson vagy Wehrlein rovására. Japánba Leclerc nem utazhat el, mivel ez egybeesik az F2 jerezi fordulójával – a szezon egyetlen versenye, amely nem az F1-et kíséri –, Abu Dhabiban azonban, amely a Formula-2-nek is a szezonzárója, szintén lehetőséghez juthat az utánpótlás-széria pontállásától függően.

Ezzel Leclerc nem csupán Formula-1-es tapasztalattal gazdagodik, hanem pályaismerettel is: 2014 óta zajló együléses karrierje során eddig szinte csak Európában versenyzett. F1-es szabadedzéseken korábban már vezetett, négyszer a Haastól kapott 90 percet 2016-ban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: