DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Őt szeretné versenyzőnek a Sauber

Egy név is elhagyta az új csapatfőnök, Frederic Vasseur száját, aki a csapat lehetséges 2018-as versenyzőiről beszélt – a fiatalokra koncentrálna, és nem meglepő a Ferrari-kapocs sem.

Miután futólag úgy tűnt, Hondára vált a csapat, a Sauber Ferrarival folytatja jövőre, ráadásul a gyártótól ezentúl nem egyéves, hanem friss erőforrásokat kap. A bejelentéssel együtt rögtön felmerült a lehetőség, hogy a svájci istálló a Scuderia fiatal pilótáinak is ülést adhat. A versenyzői akadémia több tagja is megérett az F1-re: a Formula.hu információi szerint közülük Charles Leclerc lesz a befutó, Frederic Vasseur csapatfőnök pedig most név szerint is említette a 19 éves monacói tehetséget.

„A csapat számára logikus választás lenne olyasvalaki, mint Leclerc, vagy egy másik fiatal versenyző” – mondta az Autosportnak Vasseur, aki utánpótlás-kategóriákban érdekelt csapata, az ART révén tavaly együtt dolgozott a GP3-at megnyerő Leclerc-rel. „Az igazat megvallva egyelőre túl korai beszélni a versenyzőkről. Gyorsan meg kellett kötnünk a motorszerződést, és hiba lett volna az erről szóló párbeszédbe versenyzőket kevernünk. De a következő hetekben szó fog esni róla.”



A Sauberrel első nagydíját a magyar hétvégén teljesítő Vasseur szavaiból az olvasható ki, hogy a Ferrari nem szabta feltételül, hogy valamely versenyzőjének helyet biztosítson a Sauber, ám az együttműködés ezen formája továbbra is benne van a pakliban. Ősszel már többet tudhatunk: „Nehéz lenne megoldani szeptember előtt, de az jó célnak tűnik” – beszélt a pilótakérdés határidejéről Vasseur.

Sergio Marchionne a Hungaroringen kijelentette, a Ferrari fiatal tehetségei megérettek a Formula-1-es bemutatkozásra. „Szükség van ülésekre, mert van pár kivételes ifjú pilótánk. Helyet kell találnunk, ahova lefektetjük a jövő Scuderia Ferrarijának alapját” – hangsúlyozta az elnök, hogy más csapatokban akarja bevetni a tehetségeket. Az említett pilóták a Formula-2-es bajnoki cím felé tartó Leclerc, valamint Antonio Giovinazzi, aki nem söpörte be a végigjárt kategóriákat úgy, mint a monacói, de nagy fegyvertény számára, hogy 2011 óta a mezőny első állandó olasz versenyzője lehet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: