DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Valóban Vettelt részesíti előnyben a Ferrari?

Az idei F1-es szezonban a maranellói istálló többször is utalt rá a pályán, hogy Sebastian Vettelt támogatják házon belül - most maga a német pilóta mondta el, hogy valóban így van-e.

Az év nagy részében nem volt kérdés, hogy melyik pilóta a gyorsabb Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen közül, de a Ferrari néhány stratégiai lépéséből le lehetett szűrni, hogy ki mellett állnak leginkább. Monacóban hiába indult pole-ból a Jégember, végül csapattársa szelte át elsőként a célvonalat, Magyaroszágon pedig valószínűleg nem hagyták előzni őt, amikor Vettel kormányhibától szenvedett.



Bár a csapat szeretné fenntartani az egyenlőség látszatát, ám az a kívülállók számára is kezd egyértelművé válni, mi a helyzet Maranellóban: Lewis Hamilton úgy véli, Vettel nem szeretné őt csapattársának, ugyanis nagyszerűen elvan jelenlegi kollégájával, és valami hasonlót fogalmazott meg Daniel Ricciardo is, aki azt mondta, hogy nem szeretne Vettel koszorúslánya lenni, ha lehetősége adódna a Ferrarinál versenyezni.

„Meglep, hogy ezt mondják az emberek rólam és Kimiről, mert szabadon versenyezhetünk egymással” - nyilatkozta Vettel az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján. „A Magyar Nagydíj után úgy vélekedtek, hogy védett engem, de ezt inkább Kimitől kellene megkérdezni. Ne gondolják, hogy visszafogta magát a verseny során. Szerintem ha lett volna rá lehetősége, megpróbált volna megelőzni, és én is ezt tenném, ha az ő helyében lennék” - tette hozzá a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: