DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Nem lennék koszorúslány Vettel mögött

Az ausztrál F1-es pilóta nem titkolja, hogy egy napon szeretne a Scuderia versenyzőjévé válni, ám mindezt nem olyan áron, hogy Sebastian Vettelt kelljen támogatnia.

Sebastian Vettel 2020 végéig biztosan a Ferrarinál versenyez, de egy ülés megüresedhet 2019-re a csapatál, Kimi Raikkönennel ugyanis csak egy évre hosszabbított a maranellói alakulat. Persze az elmúlt évek tendenciájából kiindulva előfordulhat, hogy hogy jövőre is egy évvel toldják meg a finn csapatnál töltött idejét, ahogyan az is, hogy a mezőny nagyra tartott pilótái közül próbálnak megszerezni valakit.

Lewis Hamilton nemrég azt mondta, hogy bár szívesen versenyezne a Ferrarinál, erről alighanem le kell tennie, ugyanis Vettel nem valószínű, hogy szeretné őt maga mellé. Daniel Ricciardo szintén elképzelte már magát vörösben, ám állítása szerint sajnos nem keresték meg - legalábbis eddig. Mivel az ausztrál szerződése 2018-ban jár majd le a Red Bullnál, ismét összeállhat a Milton Keynes-iek egykori párosa: Ricciardo azonban 2014-ben sokkal erősebbnek bizonyult a négyszeres világbajnoknál.



Persze a Méhészborz becenévre hallgató pilóta egy feltétellel lenne hajlandó a Ferrarihoz szerződni: ha nem kettes számúként tekintenének rá. „Hogy őszinte legyek, még nem gondolkoztam azon, hogy milyen lenne, ha ott lennék” - nyilatkozta Ricciardo a Sky Sportsnak. „De ha már tárgyalási fázisban lennék velük, egy dolgot akarnék: egyenlő feltételek, nem másodhegedűs szerep.”

„Olyan helyzetben vagyok, ahonnan úgy érzem, képes vagyok az élen harcolni. Ha egy csapat azt mondja, hogy ’leigazolunk téged, de csak koszorúslány lehetsz’, akkor száz százalék, hogy nem mennék oda. Ez olyasmi, amiről már a tárgyalás korai szakaszában szó esik. Persze Seb nagyon boldog a csapattársával, ez egyértelmű mindenki számára. Azért vagyok ebben a sportban, hogy sikeressé váljak, amely számomra már a világbajnoki cím megszerzését jelenti.”

„Elég szerencsés voltam ahhoz, hogy versenyeket nyerjek, és hogy közel kerüljek hozzá, de most már az a cél, hogy annyiszor győzzek, amely elvezet a világbajnoki címhez. Nyitva kell tartanunk a szemünket ehhez, és ebbe a helyzetbe kell kerülnünk. Néha szerencse is szükséges hozzá. Amikor Lewis elhagyta a McLarent, mindenki azt mondta, hogy megőrült, de nézzük meg, hol van most. Jól kell olvasnod a játékot, és előre kell tekintened a következő néhány évre, nem csak a jövő szezonra” - tette hozzá Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: