DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Korai még csapatutasításról beszélni”

Akárcsak a Mercedes vezetőinek, úgy a pilóták véleménye is különbözik azt illetően, hogy az F1-es istálló mikor fog beállni Lewis Hamilton mögé a világbajnoki harcban.

Valtteri Bottasnak a lehető legrosszabbkor jött a belgiumi ötödik helyezés: a finn versenyző tizenöt pontot veszített csapattársához képest, ráadásul enerváltan versenyzett - még ő maga is keresi a választ arra, hogy miért volt ennyire lemaradva. A Belga Nagydíjat követően Niki Lauda úgy fogalmazott, hogy ideje beállni Lewis Hamilton mögé a világbajnokságon, és valószínűleg a brit pilóta is így gondolná - Toto Wolffal ellentetében, akinek véleményét Bottas is osztja Monzára készülve.



„Ha jól teljesítek, ha sikerül megszereznem a pole-t és utána ellógnom, akkor az én kezembe is kerülhet az irányítás” - idézte a Motorsport a finnt. „Még nyolc verseny van hátra, ez pedig rengeteg pontot jelent. Az előttem lévő srácok még egy versenyt sem adtak fel idén, így talán, reméljük nem nálunk, de megtörténhet” - mondta Bottas, akinek a Spanyol Nagydíjat motorhiba miatt kellett feladnia.

A finn szerint még nincs itt az ideje, hogy a Mercedes Hamilton mögé parancsolja őt a világbajnoki harcban, és jól tudja, hogy több pontot már nem veszíthet az éllovasokkal szemben. „Én nem így gondolom, és nem hagyom, hogy a negatív gondolatok beférkőzzenek az agyamba. Persze egy ponton meg fogom érteni, ha a csapat a bajnokságot tartja majd szem előtt, és egy pilótát fog támogatni. De még korainak érzem. Versenyről versenyre kell haladnunk, és minden verseny különböző helyzeteket tartogat” - tette hozzá Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: