DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Perez Ocont vádolja az ütközésért

A Belga Nagydíjon kétszer is koccantak a Force India pilótái, és a másodikért fizették a nagyobb árat: bár Esteban Ocon pontszerző helyen ért célba, mexikói csapattársa egy defekt után feladni kényszerült a versenyt.

A spái futam a 30. körig többé-kevésbé nyugodt mederben haladt, amikor a szezon során nem létező bajszukat többször összeakasztó Sergio Perez és Esteben Ocon újfent egymásra talált. A francia kissé türelmetlenül viselkedett, hiszen nehezményezte, hogy szerinte csapattársáé volt az előnyösebb stratégia, de ez még nem menti fel a mexikóit a később történtek alól. Az Eau Rouge felé haladva egyszerűen nem hagyott helyet a tavaly itt debütáló franciának, akinek lerepült első szárnyának bal oldala, ő maga pedig defektet kapott - a végén azonban célba sem ért.



„Az első 100%-ig az én hibám volt” - utalt Perez kettejük verseny elején látott csörtéjére. „Ezt el kell fogadnom, én voltam a vétkes a rajtnál. Rossz módot választottam, ezért 50%-kal kevesebb erővel indultam el, és egyáltalán nem láttam őt. Ami viszont a második incidenst illeti, Esteban túl optimistán viselkedett, hiszen ott nem volt hely két autó számára. Ott lett volna az egész egyenes arra, hogy végrehajtsa a manővert, sajnálatos, hogy összeértünk. Elrontottuk a versenyünket.”

„Nagyon csalódott vagyok magam miatt, hiszen most fordult elő először, hogy valamit rosszul csinálok - az első koccanásról beszélek. Ami a másodikat illeti, Estebannak egyszerűen nem volt ott elég hely - a másik elkerülhető lett volna. Beszélnünk kell róla, de ha visszanézünk, minden Bakuban kezdődött. A csapatnak viszont tovább kell lépnie. Ma túl sok pontot vesztettünk, a többiek pedig kezdenek felzárkózni ránk” - tette hozzá Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: