DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamilton nem érti, miért volt szükség safety carra

A Belga Nagydíjon győzedelmeskedő F1-es pilóta már a futam során megkérdőjelezte a biztonsági autó pályára hívásának jogosságát, a leintést követően pedig mesterkélt és NASCAR-szerű húzásnak minősítette ezt a versenybírák részéről.

Bár nem tudott teljesen elszakadni Sebastian Vetteltől a Belga Nagydíj nagy részében, Lewis Hamilton mégis jogosan ágált a csapatrádión, amikor előnye szertefoszlott a safety car behívása miatt. A két Force India ütközése miatt túl sok törmelék került a pályára a La Source és az Eau Rouge között, a versenybíróság pedig nem habozott a döntéssel, a versenyt vezető brit kárára. „Kicsit úgy éreztem, mintha a NASCAR-ban lennénk, ahol folyamatosan pályára lép a safety car, különösebb ok nélkül” – panaszkodott győztes versenye után a brit.



„Miután lelassítottunk, a szárnyat eltávolították, simán lehetett volna csak virtuális biztonsági autó a pályán – de versenyt akartak, ezért behívták a safety cart” – mondta Hamilton, míg Vettel érezte, hogy közelebb került az első helyhez. „Tudtam, hogy megvan rá az esély, de nem volt elég” – mondta a német, aki állítása szerint azért nem tudta megelőzni Hamiltont az Eau Rouge után, mert egyszerűen túl közel került a Mercedeshez.

„Már az egyes kanyarból kigyorsítva ott voltam Lewis sarkában, nem volt nehéz közelről követni őt” – folytatta a négyszeres bajnok, aki úgy vélte, hogy riválisa kissé elemelte a gázról a lábát az Eau Rouge felé menet, így neki is vissza kellett vennie. „Talán ez volt a probléma, hiszen az újrarajtom remekül sikerült. Ha még egyszer megtehetném, valami mással próbálkoznék.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: