DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Hivatalos: Eldőlt Vettel sorsa a Ferrarinál

Néhány nappal azt követően, hogy a maranellói F1-es alakulat bejelentette Kimi Raikkönen szerződéshosszabbítását, most a négyszeres világbajnok német pilóta jövőjéről is közleményt adott ki.

Sebastian Vettel még 2015 elején, a Red Bullnál eltöltött sikeres bő fél évtizede után igazolt át a Ferrarihoz, ahol rögtön a második futamát megnyerte. A világbajnoki cím azonban sem az első, sem a második közös szezonjukban nem volt elérhető, idén viszont a német pilóta vezeti az összetett pontversenyt a Belga Nagydíj előtt. Éppen ezért az olasz gárdának semmi oka nem lett volna megválni a négyszeres világbajnoktól, ahogy Vettel is többször kijelentette, hogy a Ferrarinál képzeli el a jövőjét, mégis újra és újra felmerültek olyan pletykák, miszerint a német távozhat, s például a Mercedesnél köthet ki.

vettel-ferrari-spa-2017-1



Némileg meglepő lehetett talán, hogy a Scuderia elsőként nem is a vb-éllovas szerződéshosszabbítását jelentette be, hanem a már bő négy éve nyeretlen Kimi Raikkönenét: néhány napja dőlt el hivatalosan is, hogy a finn 2018-ban is a Ferrarinál marad. Sajtóhírek szerint ez volt az egyik feltétele Vettelnek is, aki még a minap is úgy fogalmazott, hogy még a jövő hétvégi monzai forduló során sem fog fény derülni a jövőjére.

Ehhez képest a Ferrari a Belga Nagydíj harmadik szabadedzése után néhány perccel rövid közleményt adott ki arról, hogy vele is meghosszabbították az idei szezon végén lejáró együttműködésüket, így a maranellóiak jövőre is a Vettel, Raikkönen párossal állnak rajthoz a Formula-1-ben. Ráadásul a német nem is csak egy évre írt alá, hanem rögtön háromra, így egészen 2020-ig a Ferrari kötelékeiben fog versenyezni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: