DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 24. kedd
F1

Ökölharc várható a Ferrari és a Mercedes között

Az idei F1-es szezonban szinte futamról futamra változtak az erőviszonyok a két istálló között, a Mercedes technikai igazgatója szerint megjósolhatatlan, hogy melyik gárda fog kikerülni győztesen a párharcból.

James Allison másfél évvel ezelőtt még a Ferrari sikeréért harcolt, most azonban a Mercedest próbálja hozzásegíteni az újabb világbajnoki címekhez - a Motorsportnak nyilatkozó szakember nagyon örül neki, hogy egykori és jelenlegi alakulata kemény csatát vív az idei szezonban, és azt szeretné, ha ez a párharc a végletekig kiélezett maradna. „Remélem, hogy egyik fél sem fog hibázni, és lenyűgöző küzdelem fog zajlani a szezon végéig” - mondta a szakember.



„De ha visszatekintek, természetesen azt szeretném, hogy mi kerüljünk ki győztesen a párharcból, mert nagyszerű lenne erre emlékezni, és a részesének lenni. De hazudnék, ha azt mondanám, hogy hétvégéről hétvégére ezt szeretném látni. Azt akarom, hogy minden egyes alkalommal megdolgoztassuk őket a pénzükért, mert egy F1-es csapat ezért létezik! És a saját oldalon akarod a sikereket.”

Allisont lenyűgözte, ahogyan az idei szezon alakult eddig - a technikai igazgatói posztot év elején elfoglaló brit hosszú évek óta nem volt részese világbajnoki csatározásnak. „Jól tudom, hogy az idei versenyek lenyűgöző csatát hoztak, ezt pedig hihetetlenül fantasztikusnak tartom. Mindannyian tudjuk, hogy amíg a mi szájízünk szerint alakulnak a dolgok, ökölharc vár ránk a végéig, erre pedig izgalmas lesz visszatekinteni. Ha viszont másképp alakul, az megsemmisítő csapással érne fel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: