DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 24. kedd
F1

Ilyen az igazi Hamilton pályán kívül

James Allison, a Mercedes technikai igazgatója elmesélte, hogy milyen együtt dolgozni a háromszoros világbajnokkal - számára meglepetést jelentett, ahogyan az F1-es pilóta a dolgokat kezeli az autóból kiszállva.

James Allison idén év elején érkezett meg Brackley-be technikai igazgatóként, bő két és fél évtizedes pályafutása alatt pedig a korszak legmeghatározóbb pilótáival volt alkalma együtt dolgozni, mint Michael Schumacher, Fernando Alonso, Kimi Raikkönen, és Sebastian Vettel. A brit ettől az évtől kezdve Lewis Hamilton munkamódszereivel is megismerkedhetett. „Valódi kellemes meglepetésnek nevezném, mert a leggyorsabb pilóták általában összetett személyiségek” - nyilatkozta a szakember a Motorsportnak.



„Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Lewis kevésbé lenne az, de nagyon emberséges személyiséggel rendelkezik, a belőle áradó lelkesedés pedig a közös munka minden szegmensét áthatja. Nagy igényeket támaszt, ami várható egy olyan pilótától, aki ennyi mindent ért már el pályafutása során, és teszi azt hétvégéről hétvégére. De nagyszerű látni, ahogyan ez a lelkesedés meglátszik rajta.”

Allison szerint a Mercedesnek hasznára válik, hogy két olyan eltérő személyiségű pilótával dolgozik együtt, mint a hűvös Valtteri Bottas és az érzelmes Hamilton. „Nagyon érdekes, mert két kivételes versenyzőnk van. Mindketten nagyban segítenek abban, hogy mire van szükségünk az autón, de technikai szótáruk teljesen különbözik egymástól. Amint arra számítani lehetett, Valtteri szűkszavú és minimalista, amikor az autóról beszél. Lewis viszont érzelmesebb, és érzelmesebb kifejezésekkel írja le azt.”

„De ha meghallgatod mindkettejüket, és megérted, amit mondanak, akkor rájössz, hogy ugyanazt próbálják átadni, csak különböző módon. Ez számomra érdekes és új dolog, hogy valaki érzelmesen, más pedig precízen beszél az autójáról, de összességében ez teszi lehetővé számunkra, hogy azt csináljuk az autóval, amit kell” - tette hozzá Allison.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: