DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A McLaren a jövő bajnokát látja Vandoorne-ban

A wokingi F1-es alakulat nemrég bejelentette, hogy Stoffel Vandoorne lesz az egyik versenyzőjük 2018-ban - a csapat vezetői nagyra értékelik a belga tehetségét és munkamorálját.

Ahogyan arról beszámoltunk, a McLaren szerződést hosszabbított Stoffel Vandoorne-nal 2018-ra. A döntés logikus volt a csapat részéről, hiszen a belga saját nevelésük, s bár mind időmérős, mind pedig a versenyen mutatott teljesítményét illetően is elmaradt eddig Fernando Alonsótól, többnyire a gyenge MCL32-es konstrukciónak köszönhetően nem tudta megmutatni a benne rejlő képességeket. „Amikor 2016 végén bejelentettük, hogy Stoffel a McLaren-Honda egyik versenyzője lesz 2017-ben, kihangsúlyoztuk, hogy terveink szerint több évig nálunk fog maradni” - nyilatkozta a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier.



„Ez a terv nem változott, és boldogan erősítem meg, hogy jövőre is velünk versenyez majd. Mint minden újoncnak, neki is sokat kellett tanulnia az elmúlt fél év során, de bízunk benne, és idővel egyre jobb és jobb lesz. A csapattársa kemény ellenfél - sőt, ezzel még kevesebbet állítottunk, hiszen valójában ő a sportág jelenlegi legjobb versenyzője. Stoffel azonban kirobbanó tehetség, és minden erejével azon van, hogy bebizonyítsa, nagy sikereket fog elérni a jövőben.”

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown is örömmel nyugtázta, hogy a belgával folytathatják együttműködésüket. „Eric szavait ismételve elmondanám, hogy Stoffel egy szuper tehetség - a jövő Forma-1-es világbajnoka -, és ezért szerettem volna, hogy hosszú ideig velünk maradjon. Mielőtt bárki megkérdezne engem az időtartamról, nem fogok belemenni a szerződés részleteibe, de álljon itt annyi, hogy amikor leigazoltuk Stoffelt, az volt a szándékunk, hogy ezt hosszú évekre tesszük, és továbbra is kitartunk emellett. Mindannyian tudjuk, hogy Stoffel milyen potenciállal rendelkezik, és amikor meglesz a csomagunk ahhoz, hogy futamokat nyerjünk - és fogunk is -, Stoffel a legjobb helyen lesz ahhoz, hogy megszerezze első futamgyőzelmét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: