DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Williams félig belga pilótája is várja Spát

Stoffel Vandoorne révén hat év után indul ismét hazai F1-es pilóta a Belga Nagydíjon, de nem csak ő érzi majd otthonosan magát Spában: Max Verstappen mellett Lance Stroll édesanyja is belgiumi születésű.

A Williams számára égetően szükséges lenne egy remek szereplés, hiszen a középmezőny rettentően szoros, és mindössze 15 pont választja el őket a nyolcadik helyen tanyázó Renault-tól. A gyors kanyarokkal és hosszú egyenesekkel teletűzdelt Spa-Francorchamps-i pálya akár kedvezhet is nekik, de egy másik tényező is segítheti őket abban, hogy odajussanak a pontszerzők közé. „Ez számomra az év második hazai versenye, hiszen félig belga vagyok, mert édesanyám itt született, ezért van némi ismeretem az országról” - nyilatkozta a Bakuban dobogóig jutó Lance Stroll.



„Azt azonban el kell ismernem, hogy a legtöbb pilótával ellentétben Spa nem tartozik a kedvenceim közé” - mondta a pilóta, ám nincs egyedül, hiszen a tavaly itt debütáló Esteban Ocon sem rajong az aszfaltcsíkért. „De tavaly sikerült nyernem itt a Formula-3-ban, ezért nem panaszkodom. A pálya maga nagyon érdekes, néhány lenyűgöző szakasszal, a levegőben pedig mindig ott a bizonytalanság az időjárást illetően. Előfordulhat, hogy a hármas szektorban esik, miközben az egyes szektor csontszáraz.”

Felipe Massa talán riválisainál is jobban várja a Belga Nagydíjat, hiszen a magyar futamot betegség miatt ki kellett hagynia. „Spa a Forma-1 egyik legjobb pályája” - mondta a brazil. „Hihetetlen érzés lesz majd végighajtani rajta az új, nagyobb leszorítóerővel rendelkező autóval. Az Eau Rouge olyan, mintha egyenes lenne, de több kanyarban is izgalmas lesz a vezetés. Egy különleges, ’A Versenyzés Élvezete’ nevű sisakot fogok viselni a hétvége során, melyet a remek spanyol művész, Kenor tervezett. Remekül néz ki, és a Martininek köszönhetően egy szerencsés rajongó meg is fogja nyerni. Jó versenyt várok Spában” - tette hozzá Massa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: