DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Toborzással erősítene az élcsapatok ellen a Force India

Az indiai F1-es csapat örül a tavaly elért konstruktőri negyedik helyezésnek, de ők nem elégszenek meg ennyivel – a topcsapatokat akarják megszorongatni. A csapat ügyvezető igazgatója, Otmar Szafnauer nyilatkozott a terveikről.

Nagy távolságot kell ledolgozniuk, hiszen 2016-ban 173 ponttal lettek a negyedikek, 225 pont hátrányban a Ferrari mögött. Idén kicsit jobban állnak, 11 futam után a tavalyihoz képest 27 ponttal tudtak többet gyűjteni. Ez egyelőre egy stabil negyedik helyre elég. Szafnauer már tudja, hogyan faragnának ezen.

force_india_hring01



„Már kirajzolódtak a következő lépések” – mondta. „Valaki múltkor azt kérdezte tőlem, hogyan akarunk fejlődni a csapat létszámát illetően. Most közel 400-an vagyunk, de plusz 25-30 fő az elképzelés, kijelölt pozíciókra. Ki kell alakítani az infrastruktúrát, hogy ezek a pozíciók egyértelművé váljanak. Nem fogjuk siettetni a folyamatot, fontos a megfelelő embereket megtalálni.”

Szafnauer abban bízik, hogy költségcsökkentéssel, vagy a bevételek csapatok közötti arányosabb újraelosztásával megerősíthetik az indiai istálló helyzetét.

„Jó helyzetben lennénk, ha valamilyen módon kiegyenlítettebbé válnának az erőviszonyok – főleg, ha egy nagyobb csapat kénytelen lenne zsugorodni. Ha pedig ez nem történik meg, akkor nyomulunk tovább lépésről lépésre, évről évre. Megvannak a fejlesztési tervek és véghezvisszük azokat. Kis költségvetésből is jó munkát végzünk, nagyobb büdzsével pedig ettől is jobbat tudnánk. Az is segít minket, ha kiegyenlítettebbé válik a bevételek újraelosztása, és az is, ha alacsonyan tartjuk a csapatok kiadásait.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: